DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Sjajni rukometaši još samo četiri koraka udaljeni od kvalifikacija za Premijer ligu

Slatina čvrsto drži drugo mjesto, a ima i najboljeg strijelca lige

Ovog vikenda neće se igrati redovno kolo 1. HRL sjever.

I inače svake godine odlukom HRS-a  hrvatski ligaši miruju za uskrsni vikend.

Tako će rukometaši Slatine svoj slijedeći prvenstveni nastup imati u subotu 15. travnja.

Tog dana očekuje ih gostovanje u Čakovcu kod tamošnje istoimene momčadi. Čakovec je u ovom trenutku petoplasirana momčad lige sa 24, a Slatina je druga sa 34 boda sa poprilično dobrim  izgledima da u posljednja četiri kola tamo i ostane te tako izbori kvalifikacije za najviši rang hrvatskog rukometa Premijer ligu.

Gledajući malo brojke i statistiku zanimljiv je podatak da Slatina nakon 22. odigrana kola ima i vodećeg strijelca lige Marina Greganića. Greganić je na prvom mjestu ljestvice sa 169 golova odnosno sa 7,68 golova po utakmici. Na drugom mjestu je Matej Ćuk igrač Čakovca sa 156, a na trećem Filip Mažurana igrač vodeće Spačve sa 144 gola.

 

 

U prvih deset još je jedan Slatinčanin, Ivan Repić na 6. mjestu sa 138 golova.

 

Ako bi gledali samo golove postignute iz igre na toj bi ljestvici Repić bio u samom vrhu na drugom mjestu odmah iza Mažurana (142).

”Ubojica dječjeg lica iz Našica” Greganić drži prvo mjesto i ljestvice strijelaca iz sedmerca. Zabio ih je čak 63 (od mogućih 71). Drugi u poretku je Tomšić igrač Maksimira sa 42, a na trećem je mjestu Deronja iz Dugog Sela sa 36.

 

Teško bi Slatina bila tako visoko na drugom mjestu da ne igra obranu ”krvavih koljena”, a u kojoj glavnu riječ vodi kapetan Igor Dragojević.

Njegovu borbenost suci su prekomjernom procijenili čak 31. put. S tih 62.minute ”hlađenja” Dragojević je na drugom mjestu te ljestvice, a jedini ispred njega je Filip Novak član Vidovca koji je na 2.minute isključen čak 35 puta i to u 19 utakmica za razliku od slatinskog kapetana koji je odigrao sva 22 susreta.

 

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button