DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Sjajna večer stand-up komedije pod zvijezdama: Studio Smijeha još jednom osvojio Slatinu

Stand-up komičari iz comedy kluba Studio Smijeha ponovno su oduševili slatinsku publiku svojim nastupima na manifestaciji Ljeto u kinu 2023, odnosno Kino pod zvijezdama. Prošlogodišnji uspjeh nikako nije bio slučajan jer je Studio Smijeha jučer (srijeda) još jednom dokazao kako u njihovom klubu ima mjesta samo za vrhunske komičare.

Bio je to spektakl smijeha kojeg je donijela luda ekipa prvog hrvatskog i regionalnog kluba stand-up komedije, a ove su godine forama na razne teme nasmijavali Tihomir Paravina (Hr), Aleksandar Perišić (Srb), Igor Drljo (BiH) i Marina Orsag (Hr) u ulozi voditeljice večeri.

Tihomir Paravina, poznat i pod nadimkom Psihomir, svojim jedinstvenim humorom osvojio je titulu Kralja trasha hrvatske stand-up komedije. Njegov jednostavan, a opet osebujan smisao za humor oduševio je publiku koja je “umirala” od smijeha na svaku njegovu šalu.

Aleksandar Perišić, jedan od pionira srpske stand-up scene, iznenadio je publiku svojim gotovo poetskim i filozofskim pristupom humoru. Perišić majstorski balansira na granici crnila pa se tako publika smijala i nekim manje primjerenim stvarima koje je upakirao tako da je bilo nemoguće ostati ravnodušnim.

Igor Drljo, mali čovjek s velikim osmijehom, svojim pristupačnim i životnim smislom za humor je ostavio publiku s osmijehom na licu većim nego njegovim. Njegove “teme bez teme” izazivale su nezaustavljive salve smijeha. 

I kao šećer na kraju i dokaz da se otrov čuva u malenim bočicama dolazi osoba koja se krije iza cijelog projekta Studija Smijeha – Marina Orsag, ujedno i voditeljica večeri, uvijek britka na jeziku i spremna vas “poklopiti” što god da kažete. Publika je od nje sinoć naučila o čemu se pjeva u pjesmama “Delilah” i “Copacabana”, a ona je naučila kako se izgovara Marinianis i što označava skraćenica LAG. Win-win situacija.
S obzirom na to koliko je već puta nastupila u Slatini, Marina je među Slatinčanima već gotovo domaća, no to ne znači da im svaki put iznova ne pripremi vrhunski show. Kao i uvijek, iskrena, energična i urnebesna, kakav je bio i njezin sinoćnji nastup, a sudeći prema njenim pričama – u Slatini će ih biti još mnogo.

Ovogodišnji nastup comedy kluba Studio Smijeha na manifestaciji Ljeto u kinu 2023. omogućili su Kino Slatina i LAG Marinianis, a komičari su dokazali da su bez sumnje vrhunski zabavljači. Ovaj nezaboravan događaj još jednom je potvrdio da stand-up komedija i dalje ima svoje mjesto u srcima Slatinčana željnih dobrog humora.

Svi oni koji su iz neopravdanog razloga propustili sinoćnji nastup, priliku za “popravak” imat će 26. srpnja na istome mjestu u isto vrijeme kada će slatinsku publiku nasmijati tri dame – Marini će se pridružiti Jelena Mandarić (Srb) i Ana Zlatanović (Srb) koje će pokušati nadmašiti svoje muške kolege.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button