DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Sistematski pregled hrvatskih branitelja u Općoj bolnici Virovitica počinje u travnju: Slobodno ostalo još oko 300 mjesta

Novi ciklus sistematskih pregleda hrvatskih branitelja u Općoj bolnici Virovitica započet će 2. travnja ove godine, a razlog nešto kasnijem početku su sigurnosne mjere od koronavirusa.

– Svi upisani bit će pozvani nekoliko dana prije pregleda, a još ima oko 300 slobodnih mjesta za ovu godinu – istaknuo je tim povodom viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja zadužen za VPŽ Anto Krišto.

– S obzirom na situaciju s koronavirusom donesena je odluka da s pregledima počnemo nešto kasnije, no smatram da to ne bi trebalo imati nikakav utjecaj na provedbu ovog projekta koji se u suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva zdravstva uspješno provodi već nekoliko godina na području cijele države, u svim općim i županijskim bolnicama i kliničkim bolničkim centrima, a koji uključuje laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne i specijalističke preglede. Za ovu godinu planirano je da na sistematske preglede u Opću bolnicu Virovitica pristupi 600 hrvatskih branitelja s područja naše županije, a već imamo oko 300 predbilježenih branitelja, dakle ostalo je još oko 300 slobodnih mjesta. Stoga se svi hrvatski branitelji koji su zainteresirani za sistematski pregled mogu javiti u područnu jedinicu Ministarstva hrvatskih branitelja na Trgu kralja Tomislava 1 u Virovitici koja je otvorena za sve hrvatske branitelje svakim radnim danom od 9 do 15 sati, a također je dostupan telefon broj 033/800-867 – napomenuo je Anto Krišto te još jednom ponovio važnost sistematskih pregleda za hrvatske branitelje.

– Organizacijom preventivnih sistematskih pregleda u cilju što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti želimo skrenuti pozornost populaciji hrvatskih branitelja na važnost ranog otkrivanja, odnosno što ranijeg početka liječenja bolesti te motivirati hrvatske branitelje da aktivno sudjeluju u očuvanju, unaprjeđenju i kontroli svoga zdravlja – napomenuo je Anto Krišto. (www.icv.hr, bs/Foto: branitelji.gov.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button