DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Siniša Brlas novi je predsjednik Povjerenstva za suzbijanje ovisnosti Virovitičko-podravske županije

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović donio je Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za suzbijanje ovisnosti Virovitičko-podravske županije kojom je za predsjednika imenovan Siniša Brlas, profesor psihologije i specijalist kliničke psihologije koji radi kao voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Profesor Brlas problematikom se ovisnosti bavi dulje od 35 godina, jedan je od vodećih stručnjaka u regiji u području psihologije ovisnosti, autor je jedinog rječnika ovisnosti na ovim prostorima te mnogih stručnih knjiga u području prevencije i suzbijanja ovisnosti. Osim toga, bio je član u prethodnim sazivima ovoga Povjerenstva u Virovitičko-podravskoj županiji još od 1999. godine. Stoga je župan Virovitičko-podravske županije prepoznao doprinos i potencijal profesora Brlasa za koordiniranje iznimno zahtjevnih zadaća u području prevencije i suzbijanja ovisnosti kao javnozdravstvenog izazova u Virovitičko-podravskoj županiji.

Povjerenstvo ima 12 članova iz različitih resora, a zadaća mu je koordinirati aktivnosti i izvještavati nadležna tijela Virovitičko-podravske županije. Jedna od prvih zadaća Povjerenstva bit će izrada županijskog Akcijskog plana djelovanja na području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji za naredno razdoblje.

(mf; Izvor: prof. Siniša Brlas)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button