KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Šestu godinu za redom glazbena škola ugostila mlade violiniste i violiste

Danas je u Hrvatskom domu održana 8. međužupanijska smotra mladih violinista i violista, a kojoj je domaćin bila Glazbena škola Milka Kelemena. Nakon prva dva izdanja ove smotre održane u Slavonskom Brodu i Vinkovcima, ista se od svog trećeg izdanja preselila u Slatinu te zahvaljujući izuzetno pozitivnim reakcijama samih sudionika doživjela da se već šestu godinu za redom, pod okriljem one poznate sportske krilatice ”da se ekipa koja pobjeđuje ne mijenja” održala danas u domaćinstvu slatinske Glazbene škole Milka Kelemena već šestu godinu za redom.

Na samom svečanom otvorenju kojem su između ostalih gostiju prisustvovali predstavnici grada Krunoslav Šarabok gradski pročelnik i Sanja Mrzljak Jovanić dogradonačelnica te ispred županije Darko Žužak dožupan kojem je ujedno i pripala čast da proglasi smotru otvorenom, sve je njih s riječima dobrodošlice pozdravio ravnatelj škole domaćina Antonio Brzica.

U Slatini je tako danas boravilo sveukupno 36 sudionika iz 9 glazbenih škola, mladih glazbenika već sasvim solidnih virtuoza na violini i violi koji su bili u pratnji svojih profesora i glazbenih pedagoga te ravnatelja samih škola. Ponajbolje mlade glazbenike pristigle iz 5 slavonskih županija te iz Koprivničko-križevačke te Bjelovarsko-bilogorske županije na klaviru je pratilo i nekoliko korepetitora. Posebnost ovog  slobodno možemo reći praznika glazbe je ta da se održava svake dvije godine u godini kada nema natjecanja na državnoj razini iz navedenih instrumenata violine i viole pa je samim tim i pritisak kod sudionika puno manji pa veća ležernost još dodatno utječe na nesputane pripreme i konačnu izvedbu samih mladih glazbenika na ovoj prigodnoj glazbenoj smotri.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button