NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Sestre Presvetog Srca Isusova u Slatini proslavile dan preminuća svoje utemeljiteljice Marije Krucifikse Kozulić

U nedjelju 29. rujna sestre Presvetog Srca Isusova u Slatini proslavile su dan preminuća svoje utemeljiteljice službenice Božje majke Marije Krucifikse Kozulić i zajedno s okupljenim vjernicima molile za njeno proglašenje blaženom i za nova duhovna zvanja.

Sjećajući se dana kada je službenica Božja Majka Marija Krucifiksa Kozulić, na blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela, 29. rujna 1922. godine svoju dušu „jednostavnu, čistu i poniznu“ predala u 70 godini života Gospodinu kojemu je vjerno služila, nakon euharistijskog klanjanja u samostanskoj kapeli,  svečano euharistijsko slavlje u koncelebraciji su u samostanskom dvorištu predvodili slatinski župnici, Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić i Župe bl. Ivana Merza preč. Nikola Jušić.

Tijekom propovijedi istaknuta je dragocjena baština koju i danas s ciljem služenja čovjeku, osobito najmanjem, njeguju sestre Družbe Presvetog Srca Isusova po nadahnuću svoje Majke utemeljiteljice, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić.

Njezin životni program i cilj prema kojemu je rasla na putu savršenosti i svetosti bio je ostvarenje Blaženstava. Majka Krucifiksa je odjelotvorila evanđelje u svom životu: gladne je hranila, gole odijevala, neukima obrazovanje pružala. Njezino je geslo bilo: „Utažiti žeđ raspetome Kristu“, to jest svojim životom i djelom svjedočiti ljubav Božanskog Srca svakom potrebnom, siromašnom, napuštenom i bolesnom. Cilj njezina odgoja djece i mladeži bio je da odgoji dobre građanke i kršćanke, dobre supruge i majke te dobre radnice. Njezino djelo nastavile su do danas njezine duhovne kćeri.
(Mihaela Feldi/Foto: Petar Žarković)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org