DOGAĐANJANASLOVNICA

Sestre Presvetog srca Isusova posjetio slatinski gradonačelnik

Časne sestre Presvetog srca Isusova od svoga su dolaska u Slatinu 1937. godine pa sve do danas od velikog značaja za Župu sv. Josipa, ali i za cijelu zajednicu.
Brojne su časne sa slatinskim narodom proživljavale sve njegove teškoće, ali i radosti, a danas u samostanu borave samo tri časne sestre, s. Anastazija (Cvija) Vukić koja je u Slatini već 50 godina, zatim s. Dionizija (Marija) Petric kojoj je Slatina dom 13 godina, a boravila je dvije godine u Slatini i kao pripravnica početkom osamdesetih, dok s. Krešimira (Ana) Vuleta u Slatini, boravi  tek 6 godina, trenutno je odgovorna sestra, a obavlja i dužnost vjeroučiteljice.

Njihov je rad osim u župi gdje su uz druge obveze aktivne u dekoraciji crkve i pjevanjem u euharistiji, isto tako vidljiv i u školama te konstantnom radu s djecom.
Osim toga njihova prisutnost na slatinskim ulicama duhovno je bogatstvo grada, a k tome i darovani osmijeh prolaznicima prenosi na sve osjećaj skromnosti i
smirenosti što u ovo božićno vrijeme posebno razgali dušu svakom čovjeku.

Upravo u ovo blagdansko vrijeme kada je čista ljubav Isusovog rođenja svima nama u srcima, Samostan časnih sestara Presvetog Srca Isusova u Ulici Braće Radić 21 u Slatini, posjetio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, te im zahvalio na svoj dobroti koju nesebično daruju svim građanima Slatine.

U samostanu su goste iz Grada Slatine dočekale raširenih ruku i otvorena srca časne  Anastazija i Dionizija, a ovom je susretu nazočio i inače česti gost časnih sestara, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić.

Vrijeme je brzo proletjelo u srdačnom razgovoru uz domaće kolače i stare uspomene, a susret je završio razmjenom darova i molitvom u kapelici.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button