NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Šestaši slatinske OŠ Eugena Kumičića u Osijeku

U četvrtak, 21. studenog sedamdesetak učenika šestih razreda u pratnji svojih učiteljica Marijane Toplak, Elvire Vujčić, Silvije Mađarić, Nataše Valinčić i Tee Šafar, u sklopu terenske nastave iz Hrvatskog i Engleskog jezika, te Likovne i Tehničke kulture, posjetilo je regionalnu podružnicu HRT-a u Osijeku i Gradsku knjižnicu Osijek.

U okviru programa medijske pismenosti i profesionalne orijentacije učenici su u osječkoj regionalnoj podružnici HRT-a popratili proces stvaranja radijske i televizijske vijesti, uočavali razlike u pripremi i obradi, ali i samoj objavi te su detaljnije upoznati s tehničkom obradom audiovizualnih materijala. Okušali su se kao reporteri i tehničari te su na neposredan način prepoznali važnost nepristranosti u izvještavanju, ali i u svakoj situaciji koja predviđa rješavanje problema.

Voditeljica radioemisije učenicima je omogućila uživo javljanje u eter, a gošće u studiju bile su učiteljica Engleskog jezika Silvija Mađarić i učenica 6. a razreda Eva Strasser.

Potom je uslijedio posjet Gradskoj knjižnici Osijek gdje su učenici sudjelovali u 3 radionice.
Prva radionica odnosila se na posjet Dječjem odjelu Knjižnice te upoznavanje s književnom građom domaćih i stranih autora, a knjižničarka je djecu upoznala i s djelima popularne znanosti, gdje su bili oduševljeni priručnikom za Fornite igru i slaganjem legića.

Druga radionica održana je u dijelu Gradske knjižnice imena „American corner“ gdje je izvorni govornik engleskog jezika iz SAD-a koji trenutačno predaje Engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Osijeku, djeci održao predavanje na temu američkog blagdana Thanksgiving – Dan zahvalnosti.

Treća radionica je bila rad s 3D olovkom koja brizga grijanu plastiku koja se prilikom pisanja hladi i time omogućava izradu 3D struktura i oblika. Učenici su svoje odlične radove ponijeli kući.
(Mihaela Feldi/Izvor: OŠ E. Kumičića, M. Toplak i S. Mađarić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button