DOGAĐANJANASLOVNICARADIO EMISIJE

Sequoia sjaji punim sjajem

U našim emisijama srijedom ponekad želimo educirati slušatelje, ponekad ponuditi nešto novo, ali uvijek nastojimo prezentirati lijepe, pozitivne i uspješne priče i ljude. Tako smo jučer u poslijepodnevnom programu Radio Slatine ponovno ugostili Juricu Culeja, voditelja Posjetiteljsko-interpretacijskog centra Sequoia. Družili smo se i u travnju, pred samo otvorenje centra, ali se od tada dosta toga lijepog dogodilo pa smo odlučili ponoviti druženje.

Od samog otvaranja EPIcentra Sequoia zainteresiranost posjetitelja je sve veća i veća. Organizirane skupine učenika i posjetitelja zainteresiranih za obilazak poučne staze i multimedijalnog postava bilježi sve brojnije posjete.

– U mjesec dana rada našeg hostela bilježimo velik broj noćenja. Izrazito  nam je drago da gosti, koji kod nas noće, dolaze ponovno i šire lijepu priču o našem smještaju. Restoran Sequoia je jako dobro posjećen tijekom cijelog dana i tjedna. Naša terasa je postala omiljena destinacija za odrasle, a dječje igralište u parku je omiljeno za djecu. Do kraja srpnja smo bookirani s različitim proslavama (krštenja, rođendani itd.), tako da u dogledno vrijeme razmišljamo o povećanju broja zaposlenih jer jednostavno ne stignemo sve. Naše konferencijske dvorane su također zauzete sastancima, edukacijama, prezentacijama i mogu reći da radimo punim kapacitetom. Ovom prilikom se želim zahvaliti svim zaposlenicima EPIcentra Sequoia jer svi zajedno zaista živimo s tim poslom i želimo našu priču podići na što višu razinu i pružiti posjetiteljima što bolju uslugu, – rekao je Culej.

Naš je sugovornik govorio i o brojnim planovima za budućnost.

– Za ovu sezonu imamo dosta planova, a jedan od njih je da aktivno sudjelujemo u programu Slatinskog ljeta tijekom srpnja i kolovoza. Krajem tjedna (petak ili subotu), u parku našeg centra bi upriličili male glazbene događaje i tematske večeri gdje bi naši posjetitelji mogli uživati u dobroj glazbi i hrani. Radimo na tome da proširimo i ponudu za djecu. Uglavnom za sve posjetitelje i sve dobne skupine pripremamo puno događanja, – naglasio je Culej.

Prvo na redu je 4. lipnja kada se obilježava Međunarodni dan joge i bit će obilježen upravo u EPIcentru. Istog datuma će se održati i Biciklijada. O podrobnijim informacijama će građani biti obaviješteni. Dogovorena je i ruta koja počinje u EPIcentru Sequoia, a završava u Dravskoj priči u Noskovcima. MRadi se i na tome da naprave turističku kartu koja bi sadržavala sve turističke destinacije na ovom području, jer iz dana u dan ponuda je sve veća i bogatija. Na taj način bi posjetiteljima ovih prostora mogli ciljano ponuditi najbolje destinacije s ovih područja, a ponuda je zaista bogata i sadržajna.

EPIcentar Sequoia ima i svoje sustanare. To su Udruge “Vretenac ” i “Društvo Naša djeca” koji svima uveseljavaju dane i daju osjećaj zajedništva. Također su i svojevremeno u svome prostoru primili i izbjeglice iz Ukrajine (žene i djecu) za koje su osigurali smještaj i hranu, a i djeca su imala ispunjeno vrijeme različitim igraonicama i radionicama kako bi im uljepšali ove teške dane.

Nadalje, najavljuju i skorašnje otvorenje suvenirnice gdje će posjetitelji moći kupiti različite suvenire vezane za EPIcentar I za grad Slatinu, ali isto tako autohtone proizvode naših OPG-ovaca i malih proizvođača. 

Naše poslijepodnevno druženje s voditeljem EPIcenta Sequoia Juricom Culejom je zaista bilo sadržajno, pozitivno i produktivno. Mislim da je volja i želja za napretkom, razvitkom i stvaranjem prenesena i na vas slušatelje i da ste uživali.

Dođite u našu prekrasnu „Sequoiu“.

Ratka Turk i Zvonko Štimac

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button