DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Senzacionalni Awimbawe u finalu turnira protiv savršenog UDVDR-a

U velikom finalu 23. ZMNT što se po prvi puta igra u organizaciji MNK Slatine igrat će očekivano UDVDR RH klub Viljevo i prijatelji protiv najveće senzacije turnira momčadi Awimbawe CB Ar. Kod veterana o pobjedniku će odlučivati sraz Autoservis Ine i Mars napada.

Atmosfera je u dvorani rasla kako su se približavale seniorske utakmice. Organizatori su se našli u nemalim problemima jer je interes za večerašnji polufinalni program bio ogroman. Pao je i rekord dvorane, više od 500 ljudi natiskalo se u slatinsku arenu kako bi bodrili svoje ljubimce ili bili bar dio ovog velikog sportskog spektakla. I isplatilo im se. Barem onima koji su ispratili svoje momčadi u finale, ali i svima onima koji vole uzbuđenje, napetost, lijepu igru i atraktivne golove, jer svega je toga bilo napretek u sudbonosnim utakmicama koje su neke momčadi približile još koračić bliže toliko željnoj tituli.

Krenut ćemo redom. Prvi su na teren istrčali Baksuzi i Autoservis Ino. Baksuzi kao blagi favoriti, a Autoservis Ino kao najtrofejnija veteranska momčad posljednjih godina sa svojim pobjedničkim karakterom koji ne dopušta nikom priznati da je bolji dok to ne potvrdi na terenu. I baš tako je i bilo. Taktikom idejom i provedbom igre koja kao da je izašla iz teke nekog renomiranog talijanskog stratega Autoservis Ino je neokrznut došao do velike čiste i potpuno zaslužene pobjede. U tom taktičkom nadmudrivanju u igri koja se prema željama Autoservis Ine svodila na čvrsti blok i popriličnu fizičku potrošnju Baksuzi su došli na štih nekoliko puta početkom drugog dijela no lopta nije htjela u mrežu. S druge strane strpljiva igra Autoservis Ine stigla je naplatu u 19.minuti kada je nakon krasne akcije u tri poteza krvnik Baksuzima bio Gusić. Pet minuta kasnije sve je bilo riješeno, a kako drukčije nego baksuzno po Baksuze kada loptu u vlastitu mrežu skreće Trupina.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se Mars napada i Stanje šoka. Čista energija protiv iskustva na valu ogromne rezultatom izazvane euforije. A pobjedu je odnijela energija, premoćno. Naime ozljedama osakaćeni, pri tom i vidljivo paklenim tempom turnira izmoždeni članovi Stanja šoka imali su i tu nesreću što je Mars već od prve minute jurnuo svim kapacitetima nezadrživo ka njihovim vratima. Ovog puta granitna obrana Stanja šoka imala je prigodu testirati svoju krajnju  izdržljivost na ubojitom dijamantu zvanom Dragan Ostojić. Na njihovu žalost taj test prekinut je vrlo brzo, već u sedmoj minuti. Prvu brazdu udario je spomenuti u 6.minuti udarcem izvana, da bi se granit raspuknuo odmah potom nakon jednog mangupskog poteza sklonom velikom majstoru malonogometne igre kakav Ostojić uistinu i jest.  U strijelce su se stigli upisati i neumorni Bočkaj i joker s klupe Grabić.

Stigla je zatim i prva utakmica seniorskog polufinala. Jedna od najatraktivnijih momčadi turnira Nikolić tours Letnica nošena fanatičnom podrškom većeg dijela dvorane bila je s jedne strane terena, a najveća zagonetka cjelokupnog turnira momčad Awimbawe s druge strane uz tihu,ali i dalje dobru podršku s tribina. A nakon 30 ludih nevjerojatnih minuta vidjeli smo presliku priče o Davidu i Golijatu. Istina, ovaj je David dobio itekakvo pojačanje osam minuta prije kraja no i do te minute najveću dosadašnju priču turnira ispisali su Vukomanović, Kristić, Rupčić, Matota i Šaponja, dečki mahom iz drugog ešalona Awimbawea predvođeni  još jednim neuništivim legionarom završnica slatinskog turnira Dinom Radonjićem. Najveću bitku u ovom malonogometnom ratu navedena je ekipa izvojevala nakon treće minute kada ju je u rezultatski minus bacio Matković, a ona pronašla snage da nakon tog trenutka totalno ne poklekne pred moćnim strojem kao što je bio ovaj iz Petrinje. Radonjić je od tog trenutka spustio rampu, dečki ispred njega ovaj put nisu se raspali, a prva naznaka velike senzacije stigla je u 18.minuti kada kao i iz topa iz slobodnjaka poteže Vukomanović stavivši loptu pod gredu nemoćnog silom prilika vratara Cerjaka. Dvije minute kasnije veliki favorit je u još većim problemima nakon uboda Kristića, a još kada su u dvoranu u onoj spomenutoj 22.minuti iz automobila, koji još vjerojatno nije ni uparkirao, uletjeli direktno s orahovačkog turnira Šantić, Ninčević i Čavić, priča o velikom iznenađenju počela je dobivati itekako vidljive obrise. Garnitura koja je marljivo pisala ovu priču sa zadovoljstvom je preselila na klupu, a spomenuti tercet samo nastavio gdje su oni stali stavivši i svoj potpis za na koncu premoćnu pobjedu nad velikim jakim protivnikom.

Kao i Letnica tako je i momčad Willy-ija imala nevjerojatnu podršku s tribina u utakmici protiv UDVDR –a iz Viljeva. Ovog puta Willy se u ovoj ključnoj utakmici za finale morao osloniti samo na domaće snage, a iste su fanatičnom borbom uspjeli odolijevati pritisku najvećeg favorita turnira sve do posljednje minute prvog dijela kada je izvana pogodio Vincetić. Najveća snaga UDVDR-a leži u zastrašujućoj širini klupe, no kao i prethodnu utakmicu na turniru i ovog su se puta u glavnim ulogama našli Vincetić, Čavar i Ante Vicić. Svakako moramo spomenuti i najiskusnijeg člana vratara Darka Kneževića koji se večeras nekoliko puta našao pod unakrsnom paljbom članova Willy-ija, a iz koje je na zadovoljstvo svoje momčadi izišao praktički neokrznut vodeći svoju moćnu gomilicu do novog finala i već trećeg okršaja na turniru protiv Awimbawea. Dva puta je u tim ogledima i više nego glatko slavio UDVDR.  Hoćemo li istu priču gledati i u subotu navečer ili je Awimbawe spreman da prebaci svoje limite i da oživi priču o igri velikih brojki. Najbolje da doznate iz prve ruke. S tribina slatinske dvorane na posljednjem danu odličnog 23. izdanja ZMNT što se igra u organizaciji MNK Slatine.

 

U-10:

NK Suhopolje – NK Slatina 8 3:0

 

U-14:

NK Slavonija Sladojevci 1 – Tajanstveni 2:1

 

U-16:

Bum bum  -Mario gold Eror 404 0:4

Auto Igor i Denis  – Bosanska Barcelona Sladojevci 0:3 (bb)

 

Veterani (polufinale):

Baksuzi GM Višnja  – Autoservis Ino 0:2 (Gusić, Trupina-ag)

Mars napada – Stanje šoka 4:0 (Ostojić 2, Bočkaj, Grabić)

 

Seniori (polufinale):

Nikolić tours Letnica – Awimbawe CB Ar 1:5 (Matković/Vukomanović, Kristić, Šantić, Ninčević 2)

UDVDR RH klub Viljevo i prijatelji – CB Willy Ćeralije 4:1 (Vincetić, Vicić 2, Čavar/Jozić)

 

dj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button