DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Selekcije Slatine U-13 i U-15 osvojile medalje, ali i ulaz u viši rang

Završila su prvenstvena natjecanja u nogometu za mlađe uzrasne kategorije, a dvije od tri mlade selekcije Škole nogometa Slatina, one U-13 i U-15,  igrale su odličan nogomet i završile među tri prvoplasirane ekipe prvenstva. Tim visokim plasmanom izborile su ulazak u viši rang natjecanja.

Selekcije Slatine natjecale su se u 2. nogometnoj ligi istok Središte sjever. Najmlađa selekcija Slatine U-11 pod vodstvom trenera Matije Bubaša u konkurenciji 8 klubova prvenstvo je sa 14 bodova okončala na 7. mjestu. Matijas Mioljević prvi je strijelac te selekcije sa 9 golova, a sve utakmice odigrali su navedeni topnik Mioljević te Adriano Puhanić, Marcel Rešetar  i Andrej Mikulec.

Sve ukazuje da će za prvu momčad Slatine u ne tako dalekoj budućnosti zasigurno igrati nekoliko sadašnjih članova talentirane generacije U-13 koju vodi trener Mark Kristian Milaščević. Kako je prvenstvo odmicalo ti su dečki rasli iz treninga u trening odnosno iz kola u kolo i na koncu završili kao sveukupno drugi u prvenstvu. Inkasirali su 49 bodova (15 pobjeda, 4 neriješene, 2 poraza) i samo su njihovi vršnjaci iz Daruvara bili bolji sa 58 bodova. Stroj za golove ove generacije bio je Gabrijel Tunić s čak 32 gola, a efikasnošću su se istaknuli i Noa Demeter sa 19 i Viggo Milaščević s 13 golova. Na svim utakmicama bili su Ena Majačić, Gabrijel Tunić te Rene i Viggo Milaščević.

Selekcija U-15 vođena trenerom Damirom Bogatijem na koncu je završila kao brončana iako je na pola puta i jesenskog dijela prvenstva dugo bila na vodećoj poziciji. I treće mjesto u prilično jakoj konkurenciji  lijep je uspjeh ove također talentirane generacije. Ti su dečki slavili 14 puta, 2 puta odigrali neriješeno te 5 puta izgubili. Najbolji strijelac te selekcije bio je Ian Maleković sa 15 golova, a valja još istaknuti i Dorijana Šikića i Leona Mandića koji su odigrali sve utakmice (21!) u prvenstvu.

dj/mkm

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button