POLITIKA

SDP: Politikanstvo na Maštoplovu

Povodom novonastale situacije s iskorištavanjem tradicionalne priredbe Društva “Naša djeca” Slatina (MAŠTOPLOV, 26.04.2017., POU Slatina) u predizborne svrhe i promidžbu kandidata jedne stranke na predstojećim lokalnim izborima, Gradska organizacija SDP-a Slatina izdaje priopćenje za javnost:

Tražimo javno očitovanje i javnu ispriku gospođe Božice Majhen, članice IO DND Slatina, koja je u svojstvu predstavnice Društva (aktualna predsjednica je bila službeno odsutna) iskoristila početak i kraj jedne prekrasne i dugogodišnje humanitarne manifestacije, na kojoj se svojim nastupima roditeljima i građanima Grada Slatine predstavljaju djeca slatinskih vrtića i svih osnovnih škola te dječjih kutaka iz prigradskih naselja, za jeftino i promišljeno predizborno predstavljanje kandidata za župana naše županije i kandidata za slatinskog gradonačelnika i dogradonačelnika jedne stranke, bez prethodnog znanja djece, roditelja i svih ostalih članova DND-a Slatina.

Na priredbi na kojoj nema mjesta politkanstvu (niti ga je ikada do sada bilo!) prikazane su dvije nenajavljene točke: na početku su svi prisutni upoznati s nekim zanimljivostima iz zajedničkih studentskih dana i iz obiteljskog života gđe Majhen i njenih gostiju te aktualnim profesionalnim uspjesima svih spomenutih. Na kraju programa svi sudionici (djeca i njihovi voditelji) pozvani su na pozornicu gdje ih je čekalo slatko iznenađenje – čokolada i zajedničko fotografiranje s gore navedenima na čemu je gđa Majhen izričito inzistirala, a što su mediji, pa i mnogi pojedinci, i zabilježili (Slatinski informativni centar, Marinianis TV Slatina, Domovina. net…). Jasno nam je da je na priredbi, kako je i red, gost bio aktualni gradonačelnik Grada Slatine, gospodin Roštaš, no sve ostalo tome pridodano bilo je suvišno, neprofesionalno i otužno.

Po reakcijama roditelja i ostalih prisutnih, a potom i nakon priredbe, evidentno je kako je jedno tradicionalno fotografiranje, a potom i cijela manifestacija nazvana “Maštoplov” pretvorena u nešto čemu ne bi smjelo biti mjesta u razvijenim demokracijama. Pitamo se kakva će biti reakcija dječje pravobraniteljice ukoliko dođe do prijave od strane dijela roditelja?! Dio djece s roditeljima i dio ostale publike prije kraja priredbe napustilo je POU, a ni dobar dio članova nije bio na pozornici tijekom snimanja “milenijske fotografije”! Pitamo se čije i s kojim ciljem!

Očito je da su ovim činom djeca Grada Slatine beskrupulozno iskorištena za jeftine promidžbene svrhe jedne stranke, a roditelji i članovi DND Slatina izigrani. Ukoliko se gđa Majhen ne očituje, u interesu javnosti tražimo očitovanje odgovornih osoba.

Iskoristili bismo priliku i upozorili na nepromišljene istupe gradonačelnika Ivana Roštaša koji zadnjih tjedana koristi sve segmente i strukture Grada Slatine u predizbornoj kampanji u smislu prikupljanja potpisa jedne stranke za koju koristi zaposlenike Grada Slatine i stručnih službi koji se, iz nama nepoznatih razloga, tijekom radnog vremena fotografiraju ispred tih štandova ili još gore, po par sati provode na istima. Smatramo da nije problem da ljudi svoje pauze iskoriste za bilo što, ali isto tako smatramo da ne mogu raditi u kampanji dok ih svi građani ovog grada plaćaju za nešto sasvim drugo.

U Slatini, 27. travnja 2017. Godine

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a
Kazimir Libl

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button