NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je biciklistica u Turanovcu teško ozlijeđena i 6 sudionika u osobnim automobilima je lako ozlijeđeno. I protekli tjedan su 3 vozača koji su uzrokovali prometne nesreće upravljali vozilom pod utjecajem alkohola ili su odbili alkotestiranje.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 267 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 86 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 1,40 sati u Šaševu, kada je na dionici D34 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila registarskih oznaka Švicarske od 115 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,42 g/kg je utvrđena kod 53-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 17,10 sati u Donjem Bazju.

Sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen je jedan vozač zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je zbog prikupljenih 12 ili više negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola ukinuta.

Tijekom predstojećeg tjedna, od 4. do 10. travnja 2022. godine će policijski službenici vršiti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL.
 
                                                                                      Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button