DOGAĐANJANASLOVNICA

Sažalnica prigodom smrti Slavice, Marijane i Stjepana Turek

Zajednički sprovod bit će u petak 12. svibnja u 15 sati na gradskom groblju u Slatini.

U poslijepodnevnim satima 9. svibnja pokraj Bjelovara u prometnoj nesreći izgubili su život Slavica Turek, Marijana Turek i Stjepan Turek. Marijana i Stjepan živjeli su u novoj župi bl. Ivana Merza, a kćer Slavica u Župi sv. Josipa.

Sve nas je na neki način život vezivao s njima, u župi smo bili duhovno povezani. Susretali smo se redovito u crkvi sv. Josipa na euharistijskim slavljima i pobožnostima. U nedjelju 9. svibnja Slavica i Marijana bile su na jutarnjoj misi i svetoj ispovijedi. Nakon mise gospođa Marijana je svratila u Župni ured i na kraju razgovora mi rekla: „Moramo biti dobri jedni drugima. Ne znamo do kad ćemo živjeti”. Kao da je predosjetila da će umrijeti!

Vjerujem da su u smrti prešli iz ovog prolaznog svijeta u susret sa Stvoriteljem i da su u njegovoj ljubavi utažili duboku žeđ za životom.

Zahvaljujem im za sve dobro što su učinili za župi sv. Josipa u Slatini. Jer u svakom trenutku bili su na raspolaganju tiho, skrovito i samozatajno pomoći. Nikad im ništa nije bilo teško, nikada nisu rekli ne i nikada ništa nisu tražili zauzvrat. Hvala im u ime cijele naše župe. Parafrazirat ću riječi pokojne Marijane: Dragi naši bili ste nam dobri i dragi.

Drago nam je što smo vas imali, žao nam je što nas napuštate, vjerujemo da ste nam i dalje blizu.

U raj poveli vas anđeli, na dolasku primili vas mučenici i odveli vas u sveti grad Jeruzalem.

Pokoj vječni daruj im Gospodine.

Svjetlost vječna svjetlila im.

Počivali u miru Božjem.

Zajednički sprovod bit će u petak 12. svibnja u 15 sati na gradskom groblju u Slatini.

Danas u četvrtak 11. svibnja kada je u našem gradu proglašen Dan žalosti u 19 sati u crkvi sv. Josipa bit će klanjanje i molitva krunice za pokojne Slavicu, Marijanu i Stjepana Tureka.

Župnik i župljani

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button