DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Sarmica“ nahranila željne zabave i humora

Daske pozornice u dvorani  slatinskog Pučkog otvorenog učilišta večeras su na radost brojne publike poslužile za izvedbu predstave naziva „Sarmica“ “ u produkciji Kazališne grupe Lectirum iz Zagreba, a kao dio Virkasovog programa.

Radi se o zabavnoj komediji autora Milana Grgića u režiji Zorana Mužiča, a kao uigrana ekipa u predstavi igraju Ksenija Pajić, Pero Juričić i Mladen Čutura.

Radnja je fokusirana na ljubomornog starijeg gospodina, odnosno muža koji uhodi svoju mladu ženu. Pomoćnik u praćenju mu je susjed, dok ga bivša supruga liječi od prehlade i posprema mu stan.

Slatinska publika, svojim odazivom, izuzetno dobro reagira na kazališne predstave koje se prikazuju u našem gradu, a dokazano je to i večeras.

Iz toga razloga, ljubitelji kazališta, kako je ravnateljica slatinskog Pučkog otvorenog učilišta Danijela Fabric Fabijanac, naglasila pri današnjem gostovanju u programu Radio Slatine, moći će ove godine uživati u 10-tak predstava.

U sklopu Virkasa u Slatini ćemo još u izvedbi Virovitičkog kazališta imati priliku gledati predstavu ili žanrovski dramu naziva  “Dokaz”  koja tematizira  kakav je položaj žene u  suvremenoj  znanosti, te ima li žena danas pravo na posebnost, različitost i genijalnost. U predstavi glume:Igor Golub, Sara Lustig, Goran Vučko, slatinčanka Mirna Ostrošić i Silvijo Švast.

Predstava će biti odigrana 05.ožujka s početkom u 20 sati, također u dvorani POU-a.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:D.F.Fabijanac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button