NASLOVNICASPORT

Santijeva suvereno do pobjede i u Čakovcu

U Čakovcu se u nedjelju održao 3. polumaraton Zrinskih, a na kojem se u društvu brojnih atletičara i rekreativaca iz cijele Hrvatske našla i članica Atletskog kluba Slatina Doroteja Santi. Doroteja se za novo postolje borila u utrci za građanstvo na dionici dugoj 5 kilometara. U tu je utrku startalo ukupno 400 trkača, od toga 190 žena, a do ciljne linije u navedenoj konkurenciji prva je dotrčala, pogađate, upravo ove godine gotovo nepobjediva slatinska atletičarka Doroteja Santi.

Do nove pobjede na omiljenoj joj dionici Doroteja je došla u vremenu 19 minuta i 18 sekundi.
Drugoplasirana Simona Jambrušić članica AK Varaždin za pobjednicom iz Slatine zaostala je više od minutu (20:27) dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja popela Nives Zebić iz zagrebačkog kluba Maksimir s vremenom 20:58.
Pobjednik u muškoj konkurenciji Mladen Ignac član kluba domaćima natjecanja utrku je istrčao u vremenu 17 minuta 38 sekundi.

Doroteja je i na ovoj utrci iza svojih leđa, osim svih natjecateljica, ostavila i brojne muške kolege jer je u cilj utrčala kao sveukupno šesta. Inače na obje utrke, onoj polumaratona i navedenoj utrci za građanstvo, ulicama Čakovca trčalo je više od 750 natjecatelja.
(Damir Jukić/Foto:ss)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button