DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Santijeva peta u Zagrebu – odlični i ostali slatinski predstavnici

Čak 900 natjecatelja našlo se na startu Garmin utrke održane u sklopu Zagrebačkog maratona.

U toj utrci na 10 kilometara među njima je bila i najbolja slatinska atletičarka Doroteja Santi. Doroteja je ponovno otrčala sjajnu utrku te je u cilj ušla nakon točno 43 minute kao peta u konkurenciji žena. Ispred nje bile su samo ugledne hrvatske reprezentativke i olimpijke poput Bojane Bjeljac, Mateje Parlov Koštro, Simone Jambrešić… Koliko je Doroteja bila brza još će bolje dočarati podatak da je sveukupno gledajući i konkurenciju muškaraca bila 33.-a ostavivši iza sebe praktički čitavu vojsku ostalih natjecatelja koji su trčali ovu utrku.

Vrlo dobar plasman na Garmin utrci ostvario je i Danijel Dunković (0:41:14). On je u konkurenciji muškaraca bio 21., a u sveukupnom poretku 25. Leon Šarko (0:49:35) bio je 88. odnosno sveukupno 106.

Zagrebački maraton definitivno je najveća hrvatska cestovna utrka koja okuplja ne samo domaću atletsku kremu već i brojne međunarodno priznate trkače. Naravno da su kao i prethodnih godina pobjednička postolja maratona i polumaratona očekivano okupirali predstavnici afričkih zemalja, Kenije, Ruande … Ove godine najtežu atletsku disciplinu uspješno su svladala i tri slatinska predstavnika. Dapače Darko Dolovski ne samo da je istrčao maraton nego je i ostvario i više nego zapažen rezultat. U konkurenciji 500-ak  maratonaca u cilj je kao 55. utrčao sjajni Darko Dolovski (3:17:27). Gledajući po kategorijama Dolovski je bio 48. u konkurenciji trkača, a još bolji 8. u konkurenciji M-45. Svoju letvicu iz utrku u utrku podiže, ali i s lakoćom preskače Danilo Cimbaljević. Ovaj još uvijek stažem praktički rekreativac, nakon beogradskog, uspio je u svom planu i programu prekrižiti i ugledni zagrebački maraton. Cimbaljević (4:39:21) je stigao do cilja kao sveukupno 377. U konkurenciji muškaraca bio je 307., a u svojoj starosnoj kategoriji M-35 40. I Miša Nicinger (4:54:13) ušao je na kratku, ali uglednu listu Slatinčana koji su uspjeli istrčati maraton. I on je doživio nimalo ugodno iskustvo praktički kolapsa cijelog organizma u posljednjim kilometrima utrke, a kojeg je za razliku od nekih stotinjak natjecatelja, nadljudskim naporima i voljom uspio prebroditi i slavodobitno doći do cilja.

Za upola kraću dionicu od 21. kilometra polumaratona odlučile su se dvije slatinske predstavnice – Lareta Žubrinić i Valentina Šnjarić. Lareta (2:15:13) je bila 217. U sveukupnom poretku plasirala se na 836. mjesto, a u svojoj starosnoj kategoriji M-45 na 39. Valentina je bila 230. Sveukupno 868., a u kategoriji FS 73. Ta utrka bila je ujedno i najmasovnija. Do cilja te dionice stiglo je sveukupno 1248 natjecatelja.

Damir Jukić

Foto: planinarimo info https://planinarimo.info/zagrebacki-maraton-2022/

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button