DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Santijeva druga u Osijeku, a medaljama se okitile i Motivke

Sunset Run Osijek ime je jedne od najatraktivnijih osječkih cestovnih utrka, a koju je i ove godine više nego uspješno organizirao SRK Run4Fun iz Osijeka.

U subotu (19.8) je tako uz šetnicu rijeke Drave u prekrasni osječki suton trčalo gotovo 400 rekreativaca. Među njima bilo je i Slatinčana i to poprilično uspješnih. Pobjedničko postolje ove utrke redovito okupira i Doroteja Santi, a isto je učinila i u subotu istrčavši do drugog mjesta na dionici od 7 kilometara u konkurenciji čak 102. natjecateljice . Predstavnica Atletskog kluba Slatina imala je vrijeme 31:43, a pobjednica Manda Orkić (AK Marsonia) 29:16. Osim srebra Doroteja se okitila i zlatom poradi što je bila pobjednica svoje starosne kategorije (do 27 godina).

Osim te super brze i sveukupno najmasovnije (235 natjecatelja!) utrke još su se trčale utrke na 14 i 21.kilometru. E pa upravo su se za najtežu dionicu polumaratona hrabro odlučile 3 predstavnice slatinske Udruge Motiv. I taj veliki trud i napor im se itekako isplatio. Sveukupno je tu dionicu trčao 61. muškarac i 10 djevojki. Maja Šantić (2 sata, 8 minuta, 2 sekunde) je u toj konkurenciji 10 djevojki bila 5., Iva Šantić (2:14:59) 8., a Sandra Kraljik (2:17:35) 9. No sve te silne kilometre trojac Motiva naplatio je uzimanjem cijelog kompleta medalja u starosnoj kategoriji od 27 do 36 godina starosti. Tako se tu Maja okitila zlatom, Iva srebrom, a Sandra brončanom medaljom

.

Damir Jukić

Foto: Run4Fun –   Kristijan Cimer

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button