DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Šantićevom čarolijom Slatina slomila Našice

Uvijek je lijepo upisati bodove, a još kada oni dođu protiv jednog od najvećih rivala zadovoljstvo je tim puno veće što je upravo pošlo za nogom malonogometašima Slatine protiv Našičana.

Slatinčani su za ovu prigodu posegnuli u ”duboko zamrzavanje” odakle su izvadili tercet igrača koji do sada i nije previše participirao u dosadašnjem dijelu prvenstva. I nije im dugo ni trebalo da otresu hrđu i pokažu da je njihov angažman bio i više nego pun pogodak. Nije prošlo ni deset minuta i Ninčević i Radonjić upisuju se u strijelce, a dosta muke na poziciji sidruna Našičanima je zadavao i treći iz te skupine – Milinović. I ostali ”starosjedioci” pružili su odlične minute u tom, ispostavit će se, odlučujućem   prvom dijelu kada je i odrađena velika glavnina posla. Mada čak i kada je Šantić udario svoju novu recku i povisio na 3:0 bez obzira na tada prilično inferioran položaj uvjetovanom velikim minusom na semaforu i još većim na klupi za rezervne igrače, bilo je očigledno da se Našičani neće tek tako predati.

I tako je i bilo. Bez obzira što su domaćini nastavili redati prigode na njihovu nesreću na vratima gostiju razgoropadio se Banović. Lopta više nikako nije htjela u mrežu, a bez obzira na nabrojene probleme Našičani su s druge strane terena bivali sve opasniji. Sva sreća pa je i Slatina imala svog ”Banovića”, odnosno ponovno sjajno raspoloženog Nikšića. No u 33.minuti i on mora po loptu u mrežu. Kada nisu mogli iz izrađenih akcija uspjeli su ga gosti probiti kada se tome nitko nije nadao –  u  trenucima dok su se branili s igračem manje na terenu (?!).  Banovićeve obrane, taj nesvakidašnji pogodak, rezultirali su laganom strepnjom u redovima domaćina. I onda kao feniks ponovno se uzdignuo ove sezone jedan od ponajboljih igrača ne samo Slatine već  i cijele lige Jurica Šantić. Kada smo mislili da smo upoznali cijeli njegov ubojiti repertoar kojeg tako neumoljivo prezentira iz utakmice u utakmicu stigla je 36.minuta utakmice protiv Našica i posve nova još neviđena majstorija kralja strijelaca. On i vratar Banović u borbi za loptu završili su na podu dvorane. Većina takvih duela završava sigurnom pobjedom vratara, no ne i u ovom slučaju. U toj borbi Banović se bacio rukama na loptu, a munjeviti Šantić kopča istu s dvije noge, radi kolut unazad (?!), i ispušta je u zraku u smjeru nebranjene mreže za super atraktivan pogodak i konačno razrješenje pitanja pobjednika.

2.HMNL istok

18.kolo

MNK SLATINA     4(3)

MNK NAŠICE       1(0)

SLATINA  Dvorana SŠ Marka Marulića. Suci: Siniša Ličinić (Orahovica) i Mario Hrženjak (Mikleuš).

Strijelci: 1:0 – Ninčević (8), 2:0 – Radonjić (10), 3:0 – Šantić (17), 3:1 – Tomić (33), 4:1 – Šantić (36).

SLATINA: Nikšić,Šantić, Bihar, Kupres, Dmitrović, Lukac, Milinović, Ninčević, Radonjić, Hudoletnjak, Čović, Jozić. Trener: Matej Rešetar

NAŠICE: Banović, Tomić, Čavić, Tomac, Vulić, Hvizdak, Butković, Kaltenbacher, Torčić.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button