DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Šantić treći u Virovitici

Litice oko Virovitice – ime je virovitičke trail utrke, a koja je tradicionalno privukla i velik broj trkača iz Slatine.

U Svetom Đurđu pokraj Virovitice u subotu (11.5) se okupilo gotovo 500 ljudi željnih natjecanja i dobrog druženja, a i ove se godine trčalo na tri različite distance.

Daleko najbolji rezultat od svih naših predstavnika ostvario je višestruki Ironman iz Mikleuša Zlatko Šantić. On se utrkivao na najkraćoj dionici od 7 kilometara te u konkurenciji od 113 trkača zauzeo treće mjesto. Šantić se inače ponovno priprema završiti najtežu inačicu Ironmana u Austriji pa je u Viroviticu stigao biciklom i to blago okolnim putem preko Čačinaca, Drenovca, Voćina i Đulovca kako bi i taj dan odradio trening vožnju od okruglih 100 (!?) kilometara.  Član Motiva Josip Potočnik u cilj je utrčao na više nego solidnom 17. mjestu dok je među posljednjima utrku rekreativno istrčao i Miodrag Beneš.

Slatina i slatinski klubovi najviše su predstavnika imali na srednje dugoj dionici od 13 kilometara. Tu je pak najbolji bio Davor Čiček (Motiv) koji je bio odličan 12. Konstanta slatinskog trail trčanja definitivno je Igor Pipić (Motiv), a on je ovaj put bio 33. I Biciklistički klub Slatina imao je svoje predstavnike ponad obronaka Virovitice pa je tako Srđan Radulović bio 38., Samir Vračarić završio je utrku na 42., a Dario Kruljac na 63. mjestu. Između potonje dvojice ”uglavili’ su se mladi Leon Šarko (Motiv) i iskusni Damir Topolovec (USR Podravac Sopje) na 47. i 60. mjestu poretka. Generator dobre atmosfere cjelokupne slatinske ekspedicije Boris Presečan (Motiv) bio je 64. dok je Stevo Vurdelja bio 69. Daleko najveći napredak iz utrku u utrku pokazuju Lareta Žubrinić i Maja Šantić. Od totalnih početnica u praktički samo godinu dana ove dvije članice Motiva treninzima gotovo na svakodnevnoj bazi počele su opasno konkurirati samom vrhu trail utrka. Tako je Lareta u cilj utrčala kao 8., a Maja kao 11. ostavivši iza sebe i neke od gore navedenih kolega. Solidan nastup imala je i Marinela Janković (Motiv) na koncu 16. Jasmina Tomašević iz Čađavice plasirala se na 18. mjesto, Andrea Bistrović bila je 21., a Iva Šantić (Motiv) 23.

Na najtežoj dionici od 24 kilometra Darko Dolovski bio je vrlo dobar 6. dok je jedan od najaktivnijih slatinskih dugoprugaša u posljednje vrijeme Miša Nicinger (Šapice) ovu utrku kompletirao kao 22.

 

Damir Jukić

Foto: https://planinarimo.info/litice-oko-virovitice-2024/

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button