DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Šantić srebrni na Borovik triatlonu

Prošle je godine rekao “idem isprobati” i bio 5., a samo godinu dana kasnije Zlatko Šantić vratio se na Borovik i završio na drugom mjestu ove u regiji izuzetno poznate triatlon utrke.

Triatlon Borovik na jezeru Borovik nedaleko Đakova iz godine u godinu privlači sve veći broj sportaša rekreativaca koji imaju želju okušati se i u tom prilično zahtjevnom iscrpljujućem sportu. Većina njih su amateri, no ima tu i podosta društva koje se ozbiljno bavi sa sve tri discipline. Mikleuški “ironman” spada pak u posebnu kategoriju s obzirom na preferencije sudjelovanja na utrkama puno dužih distanci nego što su ove na utrci Borovik. Na Boroviku se naime ide puno brže. Tu nema štednje niti kalkuliranja. Ironman se pliva, biciklira i trči “cijeli dan”, a ovdje od prvog zamaha u vodi do utrčavanja u cilj prođe tek jedan sat, 13 minuta i 53 sekunde. Toliko je naime danas bilo potrebno pobjedniku Hrvoju Paukoviću članu Tritanic kluba da dođe do zlata. Šantiću je pak za 400 metara plivanja, 21 kilometar vožnje biciklom po makadamu i 5 kilometara trčanja bilo potrebno 1:15:56 da dođe do cilja i to kao sveukupno drugi, što je sjajan rezultat za nekoga tko se tek drugi puta okušava na tim brzim kratkim distancama triatlona.

Forma od nedavno završenog još jednog Ironmana je tu. Na brdskom biciklu i u patikama bio je među najbržima odnosno drugi u obje konkurencije no kako je i sam rekao – “Još da naučim plivat’…” tko zna gdje bi mu bio kraj. Naime, Zlatkova tehnika je “programirana” za kilometarske dionice pa je nakon te prve discipline iz vode izišao minutu-dvije pa čak i tri  nakon brojne konkurencije, no već spomenutim sjajno odrađenim biciklističkim i trkačkim dionicama uspio je nadoknaditi izgubljeno i čak zamalo otići i do zlata.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button