DOGAĐANJANASLOVNICA

Saniran dimnjak kotlovnice na zgradi Hrvatskog doma u Slatini oštećen potresom

Potres koji je velikom snagom pogodio cijelu Hrvatsku 29. prosinca 2020. godine, osim velikih razaranja na području Banovine zadesio je u manjoj ili većoj mjeri i druge gradove pa tako i Slatinu.
Na starijim zgradama uslijed djelovanja potresa dogodila su se znatna oštećenja koja su bila osobito vidljiva na zgradi Hrvatskog doma u Slatini.

Pregled statičkog stanja same zgrade obavio je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Željka Šaponje te su između ostaloga utvrđena oštećenja na dimnjaku kotlovnice čiju je sanaciju Grad Slatina povjerio Građevinskom obrtu Bilić.

Vrijednost izvedenih radova iznosila je 24.947,00 kuna, a sanacija je izvedena na način da su na kutove dimnjaka postavljeni željezni kutni profili 5×5 mm koji su na svakih 1 m povezani plosnatim željezom 50×50 mm. Uz to je odrađeno i gletanje dimnjaka građevinskim ljepilom u koje se utapa rabic mrežica, te je obojan fasadnom bojom.

Za vrijeme izvođenja radova omogućen je nesmetan nastavak korištenja kotlovnice bez prekida u grijanju prostora zgrade Hrvatskog doma.
(mf/Izvor: Grad Slatina/Foto: Mihaela Feldi, Građevinski obrt Bilić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button