DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Sandra Jadek i Dražen Šafar u Sarajevu na velikom Festivalu “Inovativne kreacije u svijetu hrane” predstavili tradicionalne okuse Virovitičko-podravske županije

Vrhunski kulinarski dvojac Virovitičko-podravske županije, Sandra Jadek i Dražen Šafar, svojim su umijećem i znanjem poznati i priznati u ovom dijelu Europe, a njihova nazočnost svim događajima donosi kvalitetu i razinu više. Tako je bilo i proteklog vikenda u Sarajevu gdje su Jadek i Šafar predstavljajući Hrvatski kuharski savez bili dio stručnog tima predavača na velikom međunarodnom Festivalu pod nazivom “Inovativne kreacije u svijetu hrane” u organizaciji Akademije by Nermin Hodžić, vrhunskog bosansko-hercegovačkog kuhara.

Sandra Jadek je velikom broju mladih kuhara i ostale publike održala predavanje pod nazivom “Tradicionalni okusi u modernom slastičarstvu” u kojem je otkrila kako se tradicija može prenijeti i provlačiti kroz današnje slastičarstvo.

  • Tradicionalne namirnice i recepti nikada neće izumrijeti, samo ih treba znati koristiti i na pravi način upotrijebiti. Danas je kompletno kulinarstvo drugačije nego nekada pa tako i slastičarstvo, ali neke stvari se nikada neće i nemoguće ih je mijenjati. Nadam se da sam uspjela ovu priču prenijeti nazočnima, a moram priznati da sam doista uživala na ovom festivalu i hvala organizatorima na pozivu, bila mi je velika čast biti ovdje – rekla je Jadek.

Dražen Šafar imao je predavanje na temu “Tradicionalna jela u suvremenoj gastronomiji” u sklopu kojeg je predstavio slavonsko-baranjski kraj kao prepoznatljivu destinaciju promocije tradicionalne gastronomije.

  • Tradicionalna gastronomija je sve prisutna u svakom našem slavonskom restoranu i ono što je najvažnije, iznimno tražena od strane posjetitelja. Naši kuhari i dalje čuvaju stare recepte i po njima rade jela, kao i nova jela s dahom naše velike i bogate prošlosti. Tu zapravo i je posebnost slavonske gastronomije i meni je bila iznimna čast predstaviti je na ovako velikom festivalu, na jednom master classu među kremom kulinarstva ovog dijela Europe. Hvala velikom prijatelju naše udruge, kuharu svjetskog glasa Nerminu Hodžiću na pozivu, a ovo sudjelovanje je svakako velika promocija naše Virovitičko-podravske županije i njene bogate, svjetski nagrađivane gastronomije – rekao je Šafar.

Glavni organizator ovog značajnog događaja Nermin Hodžić posebno se zahvalio Draženu i Sandri na dolasku.

  • Zahvaljujem se svima koji ste se odazvali našim masterclass radionicama. Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti sve ove vrhunske kuhare i podijeliti znanje i iskustvo renomiranih regionalnih chefova. Kulinarska strast i predanost su nas inspirirali i motivirali da damo sve od sebe i pružimo svima najbolje moguće iskustvo. Svima koji su nam pružili podršku i vjerovali u nas, hvala za povjerenje i podršku, a posebno hvala našim velikim prijateljima iz Hrvatske Sandri i Draženu što su bili dio ove naše priče koju su svojom nazočnošću digli na još veću razinu – zaključio je Hodžić. (www.vpž.hr, www.icv.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button