KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Sajam filma ove godine u Slatini

Danas je gošća Radio Slatine bila Danijela Fabric Fabijanac ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta. Pri tom je upoznala slušatelje s novostima vezanim za rad POU Slatina. Tako je najavila skori početak još jedne Male poljoprivredne škole odnosno široku paletu osposobljavanja  i doškolovanja za brojna zanimanja, a koju financijski budućim polaznicima devetu godinu za redom potpomaže Virovitičko-podravska županija. Potpuno razumljivo, s obzirom na važnost događaja i to u svehrvatskim razmjerima, ravnateljica je ponosno najavila domaćinstvo Sajmu filma. Ovaj veliki događaj uopće za hrvatsku kinematografiju u Slatinu stiže 21. i 22.veljače, a na njemu će sudjelovati predstavnici distributera, Hrvatskog audio vizualnog centra, i svih ostalih relevantnih hrvatskih  čimbenika vezanih uz film i filmsku djelatnost. Ova velika čast Pou Slatini ukazana je temeljem pozitivnog odgovora nakon natječaja na kojeg se spremno prijavila ova slatinska kulturna ustanova. Mogućnost da se prijave u ”borbu za domaćinstvo” imala su sva nezavisna kina članovi Kino mreže, a čiji je član i slatinsko kino.

U koprodukciji s voditeljicom Teom ravnateljica je podijelila i nekoliko besplatnih ulaznica za filmove koji su na repertoaru kina u sklopu programa  Valentinovo u kinu. Predstojećeg vikenda u kino stiže i nekoliko novih kino naslova, a s obzirom na sadržaje filmova svatko će moći pronaći nešto za sebe.

Uskoro u kino, odnosno na ”daske” pozornice učilišta stižu i tri  kazališne predstave virovitičkog Virkasa. Tako u ponedjeljak 25. veljače u Slatinu stiže predstava GK Joza Ivakić iz Vinkovaca imena ”Boeing Boeing”, a početkom idućeg mjeseca u ponedjeljak 4. ožujka predstava Kazališta Virovitica imena ”Seksi rublje”. Dan kasnije Virkas će slatinskim najmlađima po cijeni ulaznice od 20 kuna ponuditi dječju kazališnu predstavu Sare Lustig i Gorana Vučka imena Bajke i još nešto… . Cijena ulaznice za redovne predstave Virkasa u Slatini je 40 kuna.
(Damir Jukić/Foto: Elvis Marković)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button