DOGAĐANJANASLOVNICA

SAFE STAY IN CROATIA

Na konferenciji za medije održanoj 25. veljače 2021. godine u Zagrebu, ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice mr. sc. Kristjan Staničić predstavili su projekt Safe stay in Croatia, web platformu putem koje svi zainteresirani dionici mogu pronaći informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove.

Riječ je o nacionalnoj oznaci sigurnosti pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja, od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i hotelima, marinama, privatnim apartmanima i drugim atrakcijama za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Svi zainteresirani imaju mogućnost putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr pretraživati sve dionike turističkog sektora koji nose oznaku Safe stay in Croatia, pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija, ali i pronaći informacije kako postupiti u slučaju sumnje na COVID-19.

Kako postati nositelj oznake ‘Safe stay in Croatia’?

  1. Podnijeti Zahtjev za korištenje oznake putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr (osnovni podaci o kategoriji za koju se ponosi zahtjev, prihvaćanje Protokola za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola).
  2. Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt i dobiva informaciju da oznaku u fizičkom obliku preuzme u nadležnoj turističkoj zajednici.
  3. Preuzimanje naljepnice uz potvrdu o odobrenju zahtjeva (isprintanu ili pokazati na mobilnom telefonu) koja stiže na korisnikov email.

Slijedom svega prethodno navedenoga, pozivamo naše članove, partnere, dionike, sve koji sudjeluju u turističkoj aktivnosti da postanu nositelji oznake sigurnosti Safe stay in Croatia.

Turistička zajednica Grada Slatine

(mf/Izvor: TZG Slatine)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button