KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUncategorized

„Sad je pravi hit majstor bit“ – Na Sajmu strukovnih zanimanja u Virovitici sudjelovali i učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina

Učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina predvođeni ravnateljem Ivanom Roštašem te profesorima i nastavnicima: Marinom Ivoš, Gorankom Tomšić, Ankicom Đurasek, Darkom Špoljarićem i Alenom Đurasekom sudjelovali su na Sajmu strukovnih zanimanja u Virovitici – „Sad je pravi hit majstor bit“ gdje su predstavili strukovna zanimanja svoje škole.
(SŠ Marka Marulića Slatina)          

Sajam je otvorio župan Igor Andrović: Više od 500 županijskih osmaša vidjelo je što im nude strukovne škole s područja VPŽ

Nakon četverogodišnje stanke, Virovitica je ponovno bila domaćin Sajma strukovnih zanimanja, koji je uvodno izdanje imao 2019. godine. U sportskoj dvorani Tehničke škole, okupilo se više od 500 osmaša iz cijele županije. Svoje programe i mogućnosti, predstavilo je pritom sedam strukovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije, odnosno Srednja škola Stjepana Ivšića Orahovica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Tehnička škola Virovitica i Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača. Predstavio se i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica koji ima dva srednjoškolska programa, pomoćni kartonažer i pomoćni krojač.

Sajam je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i njegove zamjenice Vlaste Honjek Golinac, pročelnice za obrazovanje i demografiju VPŽ Martine Bunić te brojnih ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja VPŽ, u čije ime je sve nazočne pozdravio ravnatelj Tehničke škole Virovitica – Dino Davidović.

Uz srednje škole, na Sajmu su sudjelovali i HGK Županijska komora Virovitica, HOK Područna obrtnička komora VPŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Udruženje obrtnika iz Virovitice i Slatine, Opća bolnica Virovitica, Panonski drvni centar kompetencija, Hrvatske šume Uprava šuma Slatina, Jan Spider, Contorte grupa, Degal, Jerbić d. o. o., Bilić, PP Orahovica, Slavić inženjering, Ugostiteljstvo Horvat… Na sajmu se predstavio i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri HZZ-a, koji je nedavno otvoren u Virovitici. Centar pruža profesionalnu i uvijek dostupnu pomoć učenicima i roditeljima prilikom odabira zanimanja. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button