NASLOVNICAPOLITIKA

Saborski zastupnik i predsjednik podružnice Domovinskog pokreta VPŽ Daniel Spajić u Slatini predstavio svoju kandidaturu za župana Virovitičko-podravske županije

Saborski zastupnik i predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Virovitičko-podravske županije Daniel Spajić predstavio je danas u Slatini svoju kandidaturu za župana Virovitičko-podravske županije.

Predstavljanju održanom u paviljonu u Parku 136. Slatinske brigade svojom su mu nazočnošću potporu iskazali potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina, predsjednik Kluba Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Stjepo Bartulica i drugi saborski zastupnici, te članovi stranke.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro izrazivši zadovoljstvo ponovnim dolaskom u Slatinu.
Osvrnuvši se kratko na reference i djelovanje Domovinskog pokreta na hrvatskoj političkoj sceni Škoro je predstavio Danijela Spajića kao kandidata za virovitičko-podravskog župana.

– Nama se prigovara što smo poduzetnici i što smo uspješni, što smo se uopće usudili pojaviti u političkoj utakmici. Stoga danas predstavljamo čovjeka koji je iz ovog kraja, čovjeka koji se do sada nije bavio politikom. On će biti naš kandidat za župana s punim pravom jer sve što je do sada napravio, napravio je svojim rukama, svojim znanjem i svojom pameću. Uvjeren sam da bi najmanje deset puta bolje vodio ovu županiju nego bilo tko drugi.
Jedan je od naših najboljih saborskih zastupnika koji govori iz srca, govori iskreno, nema straha i siguran sam da će na sljedećim izborima napraviti, ali isključivo uz vašu pomoć, dobar rezultat i pokrenuti promjene koje su nužne u ovoj županiji, – rekao je Škoro.

Zahvalivši se građanima i svojim kolegama na podršci u kandidaturi za župana, Spajić je istaknuo kako je svjestan situacije u kojoj se županija nalazi i koliko će odricanja i rada biti potrebno za izvlačenje iz te situacije.

– Naša pitoma i bogata Slavonija u koju spada i Virovitičko-podravska županija nekada je bila mjesto gdje se dolazilo iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer se smatrala najboljom za život. I sam dolazim iz takve obitelji jer mi je djed tu doselio 1964. godine. Međutim, danas svjedočimo kao nikada prije kako se odavde odlazi. Županija trenutačno nema više od 70.000 stanovnika, a prema popisu iz 2011. imala je oko 84.000, što je 14.000 tisuća manje. Naša županija je jedna od onih koje najbrže stare i odumiru i na žalost mladi ovdje ne vide svoju budućnost, – istaknuo je Spajić te dodao:

– Najjače oružje koje može imati pojedinac u svakoj demokratskoj državi je olovka, to je jedina situacija u kojoj nemate strah vi koji potpisujete, nego ona druga strana koja može biti smijenjena, iskoristite tu priliku i mijenjajte situaciju zbog svojih roditelja, svoje djece, braće i sestara, a na kraju krajeva i zbog sebe samih.  
Mi svi zajedno zasigurno možemo i moramo puno bolje, stoga idemo hrabro i odano za svoj narod, – zaključio je Spajić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button