Home / NASLOVNICA / Saborski zastupnici Tomislav Žagar i Silvano Hrelja posjetili slatinske umirovljenike

Saborski zastupnici Tomislav Žagar i Silvano Hrelja posjetili slatinske umirovljenike

Saborski zastupnik Tomislav Žagar ove je godine Udrugu umirovljenika Slatina posjetio po drugi puta, ovoga puta u društvu saborskog zastupnika i predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Silvana Hrelje i potpredsjednika HSU-a  Marinka Lukende koji su mu došli iskazati potporu inicijativi osnivanja općinskih, gradskih, a u dogledno vrijeme i županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika na području Virovitičko-podravske županije.

Nakon što je goste pozdravio predsjednik slatinske Udruge umirovljenika Vladimir Domić, umirovljenici su imali priliku čuti najsvježije informacije o paketu mirovinskih zakona koji su u proceduri te budućnosti koja čeka hrvatske umirovljenike.

– Sastanci s umirovljeničkim udrugama diljem županije jako su važni jer oni su pokazatelji, iz prve ruke, najvećih problema hrvatskih umirovljenika kojima svojim radom nastojimo što više pomoći. Ono što posebno ističemo u svom radu u Hrvatskom saboru, između ostaloga, su obiteljske mirovine i povećanje imovinskog cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje koji je prenizak, gdje su najviše zakinuti najsiromašniji slojevi stanovništva što se osobito osjeti u Virovitičko-podravskoj županiji koja je među najsiromašnijima u Hrvatskoj i taj cenzus bi trebalo podići, – ističe Žagar.

– Želja nam je da u roku od pola godine na području Virovitičko-podravske županije Hrvatska stranka umirovljenika ponovno ima značajnu ulogu u političkom smislu, ne samo da se bavimo udrugama i problemima zaštite interesa, organizacijom skupova, izleta i sl. nego i političkim djelovanjem jer mislim da imamo što reći, te da bi se u konačnici uvidjelo da sve ono što smo ostavili u zalog mlađim generacijama treba cijeniti, da održimo jedan kontinuitet u upravljanju i na neki način vodimo računa o političkim potrebama naših umirovljenika, – dodao je Hrelja.

Tijekom današnjeg druženja u Slatini umirovljenici su svojim gostima ukratko prezentirali rad udruge i iznijeli probleme s kojima se susreću te im uputili niz pitanja vezanih uglavnom za umirovljeničku populaciju.
Tako je umirovljenike između ostaloga zanimala informacija o liječničkim pregledima starijih osoba zbog produljenja vozačke dozvole, malom postotku rasta mirovina, dugim listama čekanja na pojedine specijalističke pretrage, a požalili su se i na slabu brigu o starijim osobama, kako od strane vlastitih obitelji u većini slučajeva, tako i cjelokupnog društva.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

STOTI ROĐENDAN KINOPRIKAZIVAČKE DJELATNOSTI – 100 godina kinematografije u Slatini: Od drvenih stolica do udobnih fotelja

Filmovi su se prikazivali vikendom. U početku su to bili nijemi filmovi koje je na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org