Home / NASLOVNICA / Saborski zastupnici Tomislav Žagar i Silvano Hrelja posjetili slatinske umirovljenike

Saborski zastupnici Tomislav Žagar i Silvano Hrelja posjetili slatinske umirovljenike

Saborski zastupnik Tomislav Žagar ove je godine Udrugu umirovljenika Slatina posjetio po drugi puta, ovoga puta u društvu saborskog zastupnika i predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Silvana Hrelje i potpredsjednika HSU-a  Marinka Lukende koji su mu došli iskazati potporu inicijativi osnivanja općinskih, gradskih, a u dogledno vrijeme i županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika na području Virovitičko-podravske županije.

Nakon što je goste pozdravio predsjednik slatinske Udruge umirovljenika Vladimir Domić, umirovljenici su imali priliku čuti najsvježije informacije o paketu mirovinskih zakona koji su u proceduri te budućnosti koja čeka hrvatske umirovljenike.

– Sastanci s umirovljeničkim udrugama diljem županije jako su važni jer oni su pokazatelji, iz prve ruke, najvećih problema hrvatskih umirovljenika kojima svojim radom nastojimo što više pomoći. Ono što posebno ističemo u svom radu u Hrvatskom saboru, između ostaloga, su obiteljske mirovine i povećanje imovinskog cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje koji je prenizak, gdje su najviše zakinuti najsiromašniji slojevi stanovništva što se osobito osjeti u Virovitičko-podravskoj županiji koja je među najsiromašnijima u Hrvatskoj i taj cenzus bi trebalo podići, – ističe Žagar.

– Želja nam je da u roku od pola godine na području Virovitičko-podravske županije Hrvatska stranka umirovljenika ponovno ima značajnu ulogu u političkom smislu, ne samo da se bavimo udrugama i problemima zaštite interesa, organizacijom skupova, izleta i sl. nego i političkim djelovanjem jer mislim da imamo što reći, te da bi se u konačnici uvidjelo da sve ono što smo ostavili u zalog mlađim generacijama treba cijeniti, da održimo jedan kontinuitet u upravljanju i na neki način vodimo računa o političkim potrebama naših umirovljenika, – dodao je Hrelja.

Tijekom današnjeg druženja u Slatini umirovljenici su svojim gostima ukratko prezentirali rad udruge i iznijeli probleme s kojima se susreću te im uputili niz pitanja vezanih uglavnom za umirovljeničku populaciju.
Tako je umirovljenike između ostaloga zanimala informacija o liječničkim pregledima starijih osoba zbog produljenja vozačke dozvole, malom postotku rasta mirovina, dugim listama čekanja na pojedine specijalističke pretrage, a požalili su se i na slabu brigu o starijim osobama, kako od strane vlastitih obitelji u većini slučajeva, tako i cjelokupnog društva.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org