DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICA

S realizacijom krenule radionice i edukacije u sklopu projekta “Zaposli se i ti”

Nakon potpisivanja Ugovora u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ u okviru Komponente 1, Gradska razvojna agencija Slatine, kao korisnik i Grad Slatina kao partner, krenuli su s provedbom projekta ZAPOSLI SE I TI!

Ukupna vrijednost ovog projekta je 723.442,80 kn i u cijelosti je financiran iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda. Aktivnosti nominirane u projektu izravno će doprinijeti poduzetništvu Slatine, jer su planirane brojne edukacije, tribine i radionice konkretno usmjerene na stručno usavršavanje, prekvalifikacije, samozapošljavanje itd., sukladno analizama potreba tržišta koje su prethodile prijavi ovog projekta. Anketirani su poduzetnici i ispitane njihove potrebe za radnom snagom, ali i nezaposleni i njihov interes za određena zanimanja. Ciljne skupine koje će biti obuhvaćene aktivnostima su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina i učenici srednjih škola.

U projektu sudjeluju pripadnici ciljanih skupina koji će se educirati za web dizajnera i šivača gornjišta obuće. Održat će se i radionice. Cilj ovih aktivnosti je omogućavanje prekvalifikacije osobama suficitarnih zanimanja za ona zanimanja koja su potrebna slatinskom poduzetništvu, odnosno osposobljavanje mladih za samostalno poduzetništvo.

U sklopu projekta „Zaposli se i ti“ u Art dvorani POU Slatina tako je prošli tjedan održana radionica o poduzetništvu, o tzv. Startupovima, na kojoj su nezaposleni i učenici završnih razreda srednjih škola, koji se nalaze u ciljanoj skupini onih koji razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa mogli čuti interaktivno i zanimljivo predavanje Mateja Sudara iz tvrtke Plava tvornica. Matej je govorio o svojim iskustvima i podijelio s okupljenima korisne savjeta o izazovima i problemima kod pokretanja vlastitog posla, osmišljavanja logotipa i samo branda.

Na jučer održanoj radionici pod nazivom „Kreativni pristupi“ okupljeni su mogli čuti više informacija o tome kako kreativno razmišljati, kako pobjeći od pogrešaka i ukloniti strah od njih i na kreativan način rješavati probleme, što je to „Tehnika 6 šešira“, koje su crte ličnosti kreativnih ljudi, kako izbjegavati mentalne blokade, što je to Brainstorm i još puno zanimljivih i korisnih stvari. I, naravno, kako sve naučeno primijeniti u svakodnevnom životu.

Ova interaktivna radionica nadopunjena je video materijalima i kratkim vježbama kreativnosti koje su za funkciju imale kod polaznika potaknuti „drugačiji“ kreativni i inovativni (out of the box) pogled na problem kao i potencijalna višestruka rješenje istog do kojeg je moguće doći primjenjujući neku od prezentiranih metoda kreativnog razmišljanja.

S realizacijom je krenula i edukacija „Šivač gornjišta obuće“ koja se održava u učionici POU Slatina gdje je polaznike kratko pozdravila ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer istaknuvši da cilj samog projekta, što i sam naziv „Zaposli se i ti“ je upravo tržištu ponuditi onu radnu snagu koju treba kroz ovakve edukacije i razne prekvalifikacije.

Također je istaknula da uskoro s provedbom kreće i radionica „Web dizajner“. (Tekst i foto: Marijo Kokorić)

 


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button