DOGAĐANJANASLOVNICA

S još nekoliko novih dionica nogostupa Slatina postaje sve povezanija pješačkim stazama

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess i direktor tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjin Hmelik obišli su nekoliko gradilišta u Slatini na kojima su u tijeku radovi na izgradnji novih dionica nogostupa.

Djelatnici Slatina koma ovih su dana započeli radove vrijedne preko 85.000 kuna na izgradnji nedostajuće pješačke staze dužine 65 m i širine 1,5 m u dijelu Ulice Matice hrvatske od Ulice Jakova Gotovca do postojećeg stubišta koje graniči s kompleksom Sekvoje.
Bit će tu i dodatnih troškova budući da osim postavljanja kolničkih i pješačkih rubnjaka, te asfaltiranja staze, radovi obuhvaćaju i popravak ruba ceste i ulegnuća na samoj cesti, zatim izgradnju oborinske odvodnje te izmještanje dva stupa javne rasvjete koji se nalaze na trasi pješačke staze.
Paralelno s ovim radovima uređuje se i pješački otok u Ulici Jakova Gotovca nasuprot Ulici Matice hrvatske.

– Ulica Matice hrvatske do sada nije imala nikakav nogostup tako da će se izgradnjom ove dionice povećati sigurnost pješaka, a osobito djece, tim više što će isti razdvajati cestu i zelenu površinu iza kompleksa zgrada gdje se nalazi i uređeno dječje igralište. U narednom periodu planira se izgradnja još jedne dionice nogostupa u Ulici Matice hrvatske koji će se spojiti sa stazama unutar kompleksa Sekvoja čime će se njegova šetnica zaokružiti u jednu cjelinu, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

U Stublovačkoj ulici se također gradi dionica nogostupa duga 77 m do posljednje kuće na k.br. 59 prije cijevnog propusta.

Radove vrijedne preko 59.000 kuna također izvodi tvrtka Slatina kom koja će paralelno s asfaltiranjem ovih staza obaviti i asfaltiranje već pripremljene pješačke staze u Ulici Potočani, od Ulice Mirna do Banovačke ulice.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button