DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

S 5 medalja slatinski borci 36. u Europi

Jedno zlato, dva srebra i dvije bronce, osvojili su članovi kickboxing kluba Legend Slatina na jakom Europskom kupu u kickboxingu održanom u Karlovcu.

 Najlakše je do medalje i to najsjajnije zlatne za prvo mjesto u kick lightu kategorije do 47 kg. došla Marta Šebalj jer je bila jedina prijavljena natjecateljica u kategoriji. No Marta se iz Karlovca vratila i sa srebrom za drugo mjesto u light contactu gdje je zaustavljena u finalnoj borbi.

Odlična je bila i Stefani Oskomić. Do srebra za drugo mjesto došla je u kicklightu kategorije do 32 kg nakon što je u četvrtfinalu pobijedila bugarsku predstavnicu Georgijevu i izgubila u finalu od njezine sunarodnjakinje Stoyanove, a stepenicu niže stala je u lightcontactu gdje je u istoj težinskoj kategoriji došla do trećeg mjesta.

Broncu je u juniorskoj kategoriji kicklighta kategorije do 65 kg. osvojila Teuta Bišćan.

Na peto mjesto na Europskom kupu u konkurenciji seniora discipline lightcontact do 74 kg. plasirao se Fran Bišćan. Fran ima i deveto mjesto u kicklightu. Tatjana Đukić bila je peta u lightcontactu do 55 kg, a na deveta mjesta plasirali su se Nika Špehar i Stjepan Oskomić.

Na žalost ovo natjecanje ostat će upamćeno i po nesreći odnosno pehu što ga je imala najbolja slatinska predstavnica Eva Gal. Eva se naime već u prvoj borbi ozlijedila i završila na ukazivanju pomoći u karlovačkoj bolnici. S njom je tako i cijelog dana bio i trener Stjepan Gal pa su tako mladi slatinski borci imali i tu otežavajuću okolnost što su sve svoje borbe odradili bez pomoći svojeg prvog trenera.

 

Kickboxing klub Legend Slatina želio se ovim putem zahvaliti Gradu Slatini na pomoći pri odlasku na ovo veliko međunarodno natjecanje na kojem se okupilo više od 1 600 boraca iz cijele Europe i Hrvatske. Svoje predstavnike imalo je okruglo čak 100 klubova iz 20 europskih zemalja, a daleko najuspješniji bili su borci mađarskih (175 medalja) i bugarskih klubova (132). Klubovi iz Hrvatske treći su u tom ukupnom poretku sa 90 medalja. Gledajući sveukupan poredak klubova Slatinčani su sa svojih pet medalja završili na više nego solidnom 36. mjestu sveukupne konkurencije, a gledajući samo klubove iz Hrvatske tu su Slatinčani na odličnom visokom 6. mjestu.

dj

Foto: KBK Legend Slatina

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button