NASLOVNICAUDRUGE

S 10 novozaposlenih pomoćnika u nastavi broj djelatnika UOSI Slatina popeo se na 71

Udruga osoba s invaliditetom Slatina potpisala je 9. rujna u županijskoj vijećnici u Virovitici ugovore s deset pomoćnika u nastavi, koji će biti podrška za desetoro učenika u školskoj 2020./2021. godini. Projekt u potpunosti financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
S desetoro novozaposlenih pomoćnika u nastavi broj djelatnika koji svoj kruh zarađuju u slatinskoj Udruzi osoba s invaliditetom popeo se na 71.

Udruga osoba s invaliditetom djeluje od 1987. godine, a od 2011. godine provodi projekte koji osiguravaju pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama koji su ujedno i njezini članovi.

UOSI Slatina je jedina udruga u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 347.000 bespovratnih kuna za pružanje usluga pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

„Pomoć i podrška pomoćnika u nastavi učenicima koja imaju teškoće  je neupitna. Pomoćnik im podiže samopouzdanje, daje podršku i olakšava integraciju u razred. Pomaže i učitelju jer je na raspolaganju učeniku za sve što mu treba, te se učitelj može posvetiti predavanju nastavnog sadržaja“ – istaknula je predsjednica Udruge Diana Zelenka.
(mf/Izvor: UOSI Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button