DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Ružmarin, snjegovi i šaš“-glazbena uspomena na Fikreta Balića

U organizaciji Gradskog amaterskog kazališta Leo Srdoč i na inicijativu predsjednika kazališta Olivera Jukića, sinoć se u prostoru caffe bara “Haustor” održao glazbeno-recitatorski događaj naziva „Ružmarin, snjegovi i šaš“ a u spomen na prerano preminulog Fikreta Balića.

Fikret je bio slatinski umjetnik, član Hrvatskog društva likovnih umjetnika, glazbenik i vrlo angažiran u ponovnom osnivanju amaterskog kazališta.

Stoga je Oliver Jukić želio upravo u ovo predblagdansko vrijeme napraviti glazbenu uspomenu na Fikreta. Uz pomoć pratećeg banda odsvirao je i otpjevao niz hitova 80-ih, a najemotivniji trenutak večeri je bila pjesma “Što te nema”. Netko se prisjetio svoje mladosti, a netko upravo trenutaka s Fikretom Balićem i njegovog lika i djela.

Događaju je prisustvovala i Balićeva supruga, Jelena Balić, koja je svojim dolaskom dodatno uveličala ovaj događaj i sjećanje na njega.

Poseban štih atmosferi je dodala i pjesnikinja Svjetlana Carić koja je pročitala par svojih pjesama i aforizama i tako još više upotpunila ovu večer.

Ljudi poput Fikreta, koji su ostavili svoj trag, na poseban način trebaju živjeti u sjećanju. Jednu ovakvu posebnu gestu sinoć je napravio Oliver Jukić.

Posjetitelji su uživali do sitnih sati uz svirku, pjesmu i poneku priču o Fikretu Baliću.

tks/Ratka Turk

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button