NASLOVNICAOPĆINE

Ružičasti listopad u OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica: ”Mama, budi zdrava!”

Ove godine Osnovna škola ”Davorin Trstenjak” Čađavica se uključila u nacionalni projekt Udruge ”Sve za nju – Mama, budi zdrava”. 
 
Danas (petak) je u školi održano druženje za mame. Nakon pozdravnog govora ravnateljice škole Ksenije Žunec, predavanje je održala predstavnica ZZJZ “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije Maja Đurica Truhlaž. Ona je mamama dala važne informacije o samopregledu, o uslugama koje mogu koristiti kroz nacionalne preventivne programe, načinima kako se nositi sa dijagnozom karcinoma.
 
– Sve majke naših učenika dobit će personalizirani edukativni letak od svoga djeteta s porukom ”Mama, budi zdrava, jer mi trebaš, jer te volim…”. Nisu zaboravljeni ni očevi, jer je u letku poruka i za njih. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Dobitnik je nagrade Europske komisije EU Health Award u kategoriji prevencije. Cilj je potaknuti žene na brigu o zdravlju i redovite kontrolne preglede jer rano otkriveni rak je pretpostavka za izlječenje – rekla je ravnateljica OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica Ksenija Žunec. 
 
Nakon predavanja jedna hrabra mama, borac i lavica, govorila je o svome iskustvu sa zloćudnim tumorom. Ispričala je svoju priču od prvih nalaza, emocija, strahova, pa sve do pobjede nad zloćudnom bolesti. 
 
– Hvala od srca Maji Đurici Truhlaž na zaista poučnom i zanimljivom predavanju te na druženju i odgovorima na sva naša pitanja Hvala mami koja je hrabro iznijela svoju priču. Podrška smo i dalje. Hvala svim mamama koje su odvojile dio vremena za nas i za sebe – zahvalila je ravnateljica Žunec.
mf (adf; OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button