Home / NASLOVNICA / Ruksak (pun) kulture u DV Zeko Slatina donio predstavu „Nepospremljene igračke“

Ruksak (pun) kulture u DV Zeko Slatina donio predstavu „Nepospremljene igračke“

U sklopu Programa Ruksak (pun) kulture danas je u Dječjem vrtiću Zeko u Slatini gostovala Umjetnička organizacija Fronesis iz Zagreba.

Ruksak (pun) kulture dio je kulturne politike Vlade Republike Hrvatske za vrtiće, osnovne i srednje škole, a korisnici programa su djeca od tri godine i učenici od 6 do 18 godina.
Riječ je o zajedničkoj inicijativi Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te zajedničkom ulaganju u područja obrazovanja i kulture na državnoj razini.

Ciljevi Programa su, između ostaloga, omogućiti djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama sudjelovanje u kulturnim programima koje vode profesionalci, te omogućiti pristup širokom području kulturnoga izraza, odnosno mogućnost razvoja i razumijevanja kulture u svim njezinim oblicima kao i pomoći vrtićima i školama da se sami uključe u različite oblike kulturnih programa.

Tako je danas za sve mališane Dječjeg vrtića Zeko održana plesna predstava „Nepospremljene igračke“ u koreografiji Jasne Čižmek Tarbuk.
Djeca su uživala u predstavi, ali i aktivno sudjelovala plešući.
(Mihaela Feldi/Foto: DV Zeko Slatina)

x

Check Also

Preminuo istaknuti član Udruge HVIDR-a Slatina Ivan Gorenac (1955.-2020.) iz Bakića

Danas smo u ranim poslijepodnevnim satima od Udruge HVIDR-a Slatina zaprimili tužnu vijest da je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org