Home / NASLOVNICA / Ruksak (pun) kulture u DV Zeko Slatina donio predstavu „Nepospremljene igračke“

Ruksak (pun) kulture u DV Zeko Slatina donio predstavu „Nepospremljene igračke“

U sklopu Programa Ruksak (pun) kulture danas je u Dječjem vrtiću Zeko u Slatini gostovala Umjetnička organizacija Fronesis iz Zagreba.

Ruksak (pun) kulture dio je kulturne politike Vlade Republike Hrvatske za vrtiće, osnovne i srednje škole, a korisnici programa su djeca od tri godine i učenici od 6 do 18 godina.
Riječ je o zajedničkoj inicijativi Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te zajedničkom ulaganju u područja obrazovanja i kulture na državnoj razini.

Ciljevi Programa su, između ostaloga, omogućiti djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama sudjelovanje u kulturnim programima koje vode profesionalci, te omogućiti pristup širokom području kulturnoga izraza, odnosno mogućnost razvoja i razumijevanja kulture u svim njezinim oblicima kao i pomoći vrtićima i školama da se sami uključe u različite oblike kulturnih programa.

Tako je danas za sve mališane Dječjeg vrtića Zeko održana plesna predstava „Nepospremljene igračke“ u koreografiji Jasne Čižmek Tarbuk.
Djeca su uživala u predstavi, ali i aktivno sudjelovala plešući.
(Mihaela Feldi/Foto: DV Zeko Slatina)

x

Check Also

Niti kiša nije mogla zaustaviti veselo slatinsko Martinje

Bez obzira na poprilično loše vremenske prilike danas je na slatinskom Vidikovcu održano tradicionalno Martinje, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org