DOGAĐANJANASLOVNICA

Ruksak (pun) kulture i u Dječjem vrtiću Zeko Slatina

Dječji vrtić Zeko Slatina izabran je za provođenje Programa Ruksak (pun) kulture od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture.

Ruksak (pun) kulture dio je kulturne politike Vlade Republike Hrvatske za vrtiće, osnovne i srednje škole, a korisnici programa su djeca od tri godine i učenici od 6 do 18 godina.
Riječ je o zajedničkoj inicijativi Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te zajedničkom ulaganju u područja obrazovanja i kulture na državnoj razini. Ruksak (pun) kulture zajednički je pothvat obrazovnog i kulturnog sektora na nacionalnoj i lokalnoj razini u koji su uključene sve županije i općine.

Program omogućuje dostupnost i približavanje umjetnosti i kulturi, djeci i mladima, razvijanje i senzibiliziranje njihova kreativnog obrazovanja uz pristup svim vrstama umjetnosti i kulture.
Program upoznaje djecu i mlade s umjetničkim i kulturnim djelima, odnosno izričajem visoke kvalitete i profesionalnih standarda, pokrivajući široko područje, odnosno izvedbene umjetnosti, vizualnu i filmsku umjetnost, književnost, kulturnu baštinu i sve inovativne kulturne prakse.

Ciljevi Programa su, između ostaloga, omogućiti djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama sudjelovanje u kulturnim programima koje vode profesionalci, te omogućiti pristup širokom području kulturnoga izraza, odnosno mogućnost razvoja i razumijevanja kulture u svim njezinim oblicima kao i pomoći vrtićima i školama da se sami uključe u različite oblike kulturnih programa.
(mf/Izvor: DV Zeko Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button