DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Rukometaši u super atmosferi dobili Vidovec

Nakon 12 godina prvoligaški rukomet se vratio u Slatinu, i to u velikom stilu…

Tamo gdje su stali u drugoligaškom natjecanju po tom istom dobro utabanom putu nastavili su i dalje suvereno kročiti slatinski rukometaši i u prvoj ligi. Istina, Vidovec je bio sve samo ne lak protivnik pa su gosti točno na polovici prvog dijela imali i dva gola prednosti (6:8). Slatina je nakon toga u potpunosti posložila svoje redove i u posljednjih deset minuta furiozno krenula po nedostižnu prednost. Serijom 5:0 domaćini su se odlijepili na plus 5 (15:10) no samo nekoliko trenutaka opuštanja koštalo je topljenja pozamašne zalihe i tada su gosti uzvratili serijom od 4 gola.

Slatina je i u nastavku nastavila u istom ritmu što se ipak ne može reći za goste. Teško je bilo Vidovčanima ”pohvatati” brze domaće igrače, a tu cijenu platili su brojnim isključenjima. U takvoj konstelaciji snaga na terenu šanse gostiju graničile su sa nulom. I obrana Slatine bila je na visokom nivou posebice u nastavku. Ne pamtimo kada je vratar Frajhaut imao tek prosječnu večer pa su se i Vidovčani, osim neumoljivog i jedinog raspoloženog Hajsoka, uvjerili u sjajne sposobnosti slatinskog broja jedan. I slatinske strijelce predvodilo je krilo Filip Mataija gotovo nepogrešiv iz igre i stopostotan s linije sedam metara. Repić je dobio i više nego dostojnu potporu u Kekezu, a svidio se i drugi novopridošli igrač Marin Greganić posebice hladnokrvnom realizacijom.

Inače ova večer za pamćenje započela je malom svečanošću. Naime predsjednik Rukometnog kluba Slatina Mato Miličić uručio je posebnu plaketu najstarijem slatinskom rukometašu Antunu Repiću. Izvršni odbor kluba nedavno je donio odluku o proglašenju Antuna Repića počasnim predsjednikom kluba, a prije samog susreta ta potvrda stigla je i ”crno na bijelo”. Osim plakete počasnom predsjedniku je pripala je i čast izvođenja početnog udarca, a ne treba ni spominjati da je taj događaj iznudio velike ovacije publike upućene ovom legendarnom slatinskom rukometašu.

  1. HRL sjever

 

  1. kolo

 

SLATINA          33(17)

VIDOVEC         24(14)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 400. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (oba Vrpolje). Delegat: Dejan Plentaj (Bjelovar).

SLATINA: Frajhaut, Repić 5, Fazekaš, Greganić 5, Kekez 5(1), Horvat, Bot, Brnada, Dragojević 2, Butorac 1, Šomođi 1, Lisinski 2, Hankić 2, Mataija 10(4), Lukac, Berkec. Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut

VIDOVEC: Flajšman, Bistrović, Pleš 3, Car 2, Zagorac, Melnjak, Korpar 2, Novak, Kolman, Brkinjac 1, Horenec 4, Težak 3, Vusić, Minđek, Hajsok 9(1). Trener: Alen Melnjak

Sedmerci: Slatina 6(5), Vidovec 3(1)

Isključenja: Slatina 10 minuta, Vidovec 24 minute

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button