DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Rukometaši pobjedu protiv Županje posvetili svome Đoki

U prvoj utakmici nastavka prvenstva Slatina je tek uz manje probleme svladala Županju. Ovu pobjedu posvetili su svome Đoki, najvećem navijaču i prvom ”vojniku” kluba koji nas je napustio ovog tjedna.

I sam početak susreta bio je u znaku ovog svima dragog čovjeka i ljubitelja sporta, posebice rukometa i Rukometnog kluba Slatine za kojeg je svakodnevno živio praktički od jutra do sutra. Osim minute šutnje u čast Đorđa Jajića – Đoke utakmica je imala još jednu simboličnu, ali i prilično dirljivu gestu  kada je led slatinskim rukometašima, baš kao i njegov djed,  donio mali Mustafa, Đokin unuk.

Što se tiče same utakmice Slatina je od početka diktirala igru i rezultat. Istina, ne u toj mjeri da bi već u prvom dijelu riješila pitanje pobjednika jer nešto se pitalo i goste. Slatinu je u tom dijelu do prednosti golovima vukao Repić, a asistencijama Lisinski, a svoj su udio u građenju ove pobjede dali i ostali slatinski nositelji , majstori crte Dragojević i Lukac te Hankić i Bot , posebice u nastavku kada su iz koncentrirane obrane počele sijevati nezaustavljive kontre. U dva navrata bilo je i plus 8 (23:15, 24:16) da bi gosti u finišu uspjeli uhvatiti na spavanju tada već prilično opuštene domaćine i doći na samo minus 4 (25:21) nakon čega su se domaćini morali razbuditi i mirno privesti utakmicu kraju. Slatina je u ovom trenutku puno kvalitetnija momčad no s obzirom na viđeno niti gosti nemaju previše razloga za brigu jer im je ekipa prepuna talentiranih mladih rukometaša u što se mogla uvjeriti i slatinska publika. Osim iskusnog Doknjaša kod gostiju se u strijelce upisalo još devet igrača. Zanimljiv je i podatak da je usprkos fer i korektnoj igri od strane obje momčadi inače odlični sudački par Josić – Rudić Slatinu ostavio s igračem manje 12, a goste 10 minuta. Također gosti su na liniju sedam metara išli 5, a domaćini 2 puta. Zbog tri isključenja teren su ranije morali napustiti Lukac kod Slatine te Zovak kod Županje.

  1. HRL istok

10.kolo

SLATINA       27(13)

ŽUPANJA     22(10)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 250. Suci: Josić i Radonjić (Donji Miholjac)

SLATINA: Frajhaut, Horvat, Repić 7, Šomođi, Berkec, Baćani 1, Bot 3, Dragojević 4, Butorac 1, Fazekaš, Lisinski 4 (1), Hankić 4 (1), Bočkaj, Venus, Lukac 3.Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut

ŽUPANJA: Filipović, Oršolić, Jurić 1, Gagulić 2, Relatić 1, Marić 2, Šokić 2, Lovrić 1 (1), Kelava 1, Doknjaš 7 (3), Zovak 3, Ostružnjak, Miličić 2, Nađ. Trener: Mihovil Ostružnjak

dj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button