NASLOVNICASPORT

Rukometaši Marula treći u Hrvatskoj!

Sjajan uspjeh ostvarili su članovi rukometne selekcije Školskog  sportskog društva Marul Srednje škole Marka Marulića na državnom prvenstvu Hrvatskog školskog sportskog saveza koje se igralo prošlog vikenda u Poreču. U konkurenciji 24 školskih društava srednjih škola iz cijele Hrvatske, koji su svoje ulaznice za isto ostvarili na regionalnim završnicama, mladići Marula plasirali su se na visoko treće mjesto. Trebali li dodati da su Maruli bili jedina ekipa na prvenstvu države koja je do ovog fantastičnog dosega uspjela doći bez iti jedne minute treninga ili utakmice u vlastitoj dvorani?!

Put do pobjedničkog postolja Maruli su u Poreču krenuli krčiti već u grupi, glatkim slavljem (22:12) protiv srednjoškolaca iz Garešnice, te uz nešto više muke (17:14) i protiv vršnjaka iz Metkovića. Kao pobjednike skupine A ždrijeb je Slatinčane u četvrtfinalu usmjerio na ŠD Martin iz Dugog Sela predvođene s nekoliko članova najboljeg hrvatskog rukometnog kluba PPD Zagreba. No niti Zagrepčani nisu imali lijeka za fantastične Marule predvođene članovima drugoplasirane momčadi druge lige istok RK Slatine. Slatina je Martina izbacila iz daljnjeg natjecanja rezultatom 19:13.

Jedini poraz Marulima su nanijeli članovi ŠD Špogi  Športske gimnazije iz Zagreba koji su ih svladali u polufinalnoj utakmici rezultatom 15:10. U utakmici za treće mjesto u Hrvatskoj Maruli su prilično lako savladali ŠD Elektron Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo iz Rijeke rezultatom 14:7.

Za momčad brončanog Marula igrali su Lovro Frajhaut, Benjamin Hankić, Ivan Repić, Jakov Janečić, Florijan Rupčić, Ivan Horvat, Dino Majstorović, Luka Miličić, Filip Mataija, Zvonimir Bertić, Domagoj Bot, Tić Baćani i Ivan Lukac.  Dečke je do trećeg mjesta u Hrvatskoj u ulozi izbornika i trenera vodio prof. Vladimir Borbaš.

(dj/Foto: vb)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button