DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Rukometaši krenuli s pripremama

Danas (7.8.) su s pripremama za novu sezonu započeli rukometaši Slatine.

Iako je odmor potrajao dosta dugo naravno da dečki nisu potpuno mirovali nego su kao i svakog ljeta do sada individualno radili kako bi spremni dočekali ovo prvo zajedničko okupljanje i polazak u radove za novu natjecateljsku sezonu. A ta sezona starta prvog vikenda u rujnu kada će se igrati prvo kolo 1. HRL sjever. U tom prvom kolu Slatinčani putuju kod starih dobrih poznanika igrača Valpovke koji su u prošloj sezoni bili prvaci druge lige i tako došli do drugog jakosnog ranga hrvatskog rukometa.

Do tog prvog kola nema sumnje da će trenerski dvojac Biljana i Viktor Frajhaut dobro pripremiti svoje igrače ne samo za tu utakmicu već za sve ono što ih čeka u nimalo lakom ritmu prve lige gdje su prošle debitantske sezone umalo učinili nemoguće plasiravši se na drugo mjesto izborivši time kvalifikacije za premijer ligu gdje je ipak kutinska Moslavina bila za gol s(p)retnija. S vratarima će i u ovoj sezoni posebno raditi njihov trener Hrvoje Stoponja. Osim trenerskog dvojca igračima se danas na Stadionu Antuna Tone Butorca, gdje rukometaši sada već tradicionalno imaju prvo okupljanje, obratio i predsjednik kluba Mato Miličić. Do konca ovog tjedna suhi treninzi i ”nabijanje” kondicije odvijat će se upravo na pomoćnom nogometnom igralištu, a idućeg tjedna pogon seli u dvoranu srednje škole. Neće dečkima biti nimalo lako jer trenirat će se svakog dana u tjednu, a svakog drugog dana očekuje ih dupla porcija… Prve utakmice na rasporedu su u subotu 16. kolovoza kada u Slatinu na mini turnir stižu Požega i Kutina. Nakon toga uslijedit će nastup na Memorijalnom turniru Tomislav Prebeg koji će se igrati u Orahovici, a gdje će osim domaćina i Slatine igrati još i Viro Virovitica. Poslije Orahovice Slatinčani će igrati i na turniru u Požegi gdje će još sudjelovati Zaprešić i Đakovo.

Što se tiče igračkog kadra manje-više sve je to tu kao i prethodnih sezona tako da navijači i simpatizeri ne moraju brinuti i pitati se hoće li opet moći uživati u brzoj atraktivnoj igri i novim brojnim pobjedama. Istina, u Slatini više ne stanuje prvi strijelac lige Marin Greganić no njegovo mjesto zauzet će Vilim Gotal sjajni mladi brzonogi krilni igrač iz Požege koji je također sve ove godine među prvim strijelcima lige. Otišli su i Rok Kekez i Ivan Lukac, a u gnijezdo se vratile dvije stare, a još uvijek poprilično mlade slatinske laste Dino Majstorović i Zvonimir Bertić. Osim Gotala jedino potpuno novo ime u kadru je i Shkelzen Samahodaj robusni okretni pivot pristigao iz zagrebačkog Metalca, a koji je inače i reprezentativac Kosova.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button