NASLOVNICASPORT

Rukometaši dobili Valpovku okončavši beskućničku sezonu na 2. mjestu

Slatina je pobjedom u zadnjem kolu udarila pečat na još jednu uspješnu sezonu. S obzirom na podatak da su veći dio cijelog prvenstva odigrali praktički kao gosti, jer se pod slatinske dvorane renovira, konačno drugo mjesto na ljestvici druge lige uspjeh je vrijedan divljenja. Tek je nepobjediva Požega s obzirom na navedenu okolnost i sve što ona povlači za sobom objektivno bila neuhvatljiva. Gledajući statistiku slatinski rukometaši ove su sezone ubilježili 14 pobjeda i 4 poraza. Bez vlastite dvorane s više kilometara u prijevoznim sredstvima putujući na treninge i utakmice nego tamo gdje se od njih to najviše očekuje – na samom terenu. A i takvi su, zahvaljujući velikim odricanjima i naporu što su ga nesebično pružali tijekom obje polusezone, bili nedohvatljivi za veliku većinu drugoligaške konkurencije. I zato ovim mladim dečkima i njihovim trenerima  treba još jednom čestitati ne samo na odličnom rezultatu, već što su uopće uspjeli pronaći motiva za izdržati sve nedaće kako bi prebrodili jednu od fizički, a možda još više i psihički, najtežu sezonu u povijesti slatinskog rukometa.  Naravno, valja čestitati i upravi kluba, što je uspjela sve to organizirati i držati ovu itekako potentnu generaciju na okupu. Svi zajedno, ljubitelji rukometa i uopće slatinskog sporta, nadamo se da ćemo to moći učiniti u Slatini, pod svodom dvorane srednje škole možda i ove jeseni.

Što se tiče same utakmice posljednjeg kola Valpovčani su bili i više nego dostojan protivnik. Na samom otvaranju uspjeli su gosti šokirati Slatinčane brzim vodstvom 3:0. Nedugo zatim probuđeni Slatinčani hvataju rezultatski priključak te vrlo brzo stječu solidnu prednost koja je u određenim trenucima prvog dijela iznosila i pet golova viška. Ni tada se gosti nisu predavali pa su tijekom cijelog susreta puhali za vrat svojim nominalnim domaćinima ne dopustivši da se odlijepe na neku nedostižnu prednost. Ipak , osim što su nekoliko puta uspjeli doći na minus dva gola Valpovčani  nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti pobjedničkim ambicijama slatinskih rukometaša. I ovu utakmicu nezaustavljiv je bio Ivan Repić, a dobru je pomoć u realizaciji imao u Dragojeviću, Lisinskom i Hankiću. Obrana je standardno bila na visokoj razini, a kad je tako teško da i bolje ekipe od Valpovke mogu izvući bilo što osim časnog poraza kako je i bilo u ovoj utakmici, toplo se nadamo, posljednjoj ”domaćoj” igranoj izvan granica Slatine.

2.HRL istok

18.kolo

SLATINA              31(16)

VALPOVKA         27(13)

VIROVITICA Dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 100. Suci: Gomerčić (Brestovac) i Radaković (Požega).

SLATINA: Frajhaut, Horvat 2, Repić 11, Majstorović, Bertić, Baćani, Miličić 1, Bot 2, Dragojević 4, Butorac 1, Suhić, Lisinski 4, Hankić 6(2). Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut

VALPOVKA: Tomas 2, Pavlović 5(4), Goluža 2, Đurin, Kiš 1, Parmačević 7, Mudrovčić, Pepić, Fumić 5, Hajmiler 2, Čolaković, Barišić 2, Novoselić, Ivković 1. Trener:  Božidar Krišković.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button