KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Roman „Potpuno spaljen” dobio visoku ocjenu 4,25 slatinskog Čitateljskog kluba

Travanjski sastanak Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina i ovaj se put održao drugoga utorka u mjesecu.
Tijekom ovoga susreta razgovaralo se o knjizi „Potpuno spaljen” francuskog pisca i scenarista Gellesa Legardiniera.
Topla, opuštajuća knjiga koja daje nadu u bolje sutra, svojevrsna je himna životu. Iako lagana, ponekad teatralna, to je i snažna, realistična priča.
Knjiga navodi čitatelja da razmisli o smislu života, da se osvrne prema nazad, ali i da hrabro pogleda naprijed gdje čekaju novi doživljaji, jer su upravo to uspjeli likovi ovoga romana. Na jednome mjestu našli su se ljudi koji su bili u svojevrsnom začaranom krugu, otuđeni. Dovoljan je bio jedan pomak jedne osobe dovoljno „spaljene” da pokrene sebe, a ujedno i sve one oko sebe koji su živjeli do tada u svome zatvorenom svijetu, jadni i usamljeni.
Tu je i jedna mačka koja je svojom pojavom šarmirala ukućane, ali i nas čitatelje, temperamentna kuharica, zaljubljena sobarica, tvrdoglava i ponosna gazdarica dvorca, slučajni batler, čudni upravitelj imanja.

Većina članica je uživala u čitanju ovoga romana koji nas je opustio, osvježio i zapravo je prava travanjska knjiga. Stoga je i dobila prilično visoku ocjenu 4,25.

– Za idući susret Čitateljskog kluba, 07. svibnja kada slavimo treću godinu naših susreta izabrali smo zanimljiv roman američke spisateljice Marie Semple „Kamo si otišla, Bernadete”, po kojemu je snimljen i film, rekla je voditeljica Čitateljskog kluba Marija Cindrić te pozvala sve ljubitelje dobre knjige da im se pridruže.
(mf/Izvor: Čitateljski klub)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button