DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Roditelji dočekali mlade rukometaše

Mladi slatinski rukometaši uzrasta U-11 večeras su se vratili svojim kućama kao 15. u Hrvatskoj.

U Poreču je proteklih nekoliko dana igrana Državna završnica za spomenuti uzrast, a na koju je plasman izborilo 20 najboljih mladih klubova Hrvatske. U tom društvu zasluženo su se našli i mladi Slatinčani, a nakon čak 7 teških utakmica s tri pobjede i četiri poraza završili su na 15. mjestu  u državi.

Već u prvoj utakmici u skupini namjerili su se na vršnjake zagrebačkog Metalca, kasnije će se doznati i buduće prvake Hrvatske, te izgubili 23:13. Nakon toga uslijedio je poraz i kontra Marofa 20:14. Prva pobjeda stigla je protiv Vodica rezultatom 21:17 no posljednji susret u skupini poraz od Arbe 20:14 eliminirao ih je iz borbe za medalje. Svoj su put tako nastavili u razigravanju za plasman od 13. do 20. mjesta. Tu su prvo lako dobili mlade Daruvarčane 20:14, da bi zatim u napetom neizvjesnom susretu izgubili od Hrvatskog Dragovoljca 21:20, te u posljednjoj utakmici na turniru u utakmici za 15. mjesto pobijedili Čakovec rezultatom 25:18. Klinci su se prije nekih sat-dva vratili sretno kući u Slatinu, a roditelji su im na Trgu svetog Josipa priredili svečani doček kao nagradu za odlične partije i veliko htijenje koje su pokazali na smotri najboljih mladih rukometnih momčadi Hrvatske gdje su dostojno predstavili svoj grad i klub.

Pod voditeljskom palicom Dijane Janečić, Vladimira Gojkovića i Igora Janečića boje Slatine branili su Samuel Bartolić, Noa Demeter, Damjan Marković, Vedran Šebijanić, Matej Radić, Ivano Žunec, David Šarabok, David Straga, Mauro Butorac, David Nemet, Ante Straga, Andrija Sertić, Andrej Kordi, Leonardo Rakić, Niko Poje, Lovro Sertić i Lovro Loparac.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button