DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Rijetko viđen povratak Slatine nagrađen bodom

Nije da se nije nikad dogodilo jer rukomet i je posebno na cijeni poradi svoje vizualne atraktivnosti i uvijek otvorene mogućnosti u rezultatski preokret no definitivno se ne događa svaki dan da momčad koja gubi osam razlike, i čiji govor tijela u tim trenucima ne odaje niti trunku optimizma, da se uspije ne samo vratiti iz mrtvih već i da ima pobjedu na dlanu…

A upravo se to dogodilo večeras u ogledu Slatine i Vidovca. Za početak vidjeli smo gotovo istovjetan start onom od prije dva tjedna. Gosti su išli i izgledali kao svemirski brod. Obrana Slatine puštala je na sve strane, a trener Venus već je u 12. minuti pri plus 5 za goste bio prisiljen pozvati prvu minutu odmora. No ništa se na terenu niti nakon toga nije promijenilo i Vidovec odlazi na odmor sa ogromnih plus 8 (13:21).

Već na početku drugog dijela stigla je neka sitna naznaka konačnog buđenja slatinskih rukometaša mada je, ruku na srce, i u tim trenucima rijetko tko vjerovao u činilo se potpuno nemoguć povratak. Na svu sreću oni koje se najviše pita, sami igrači i njihov trener koji je učinio neke sitne, a opet divovske preinake, odlučno su odbili potpisati kapitulaciju i nastavili iz minute u minutu nagrizati prednost gostiju. Sredinom nastavka i publika je ”nanjušila krv” davši dečkima dodatnu snagu s kojom su nastavili šokirati tada već dobrano konsternirane goste. U samom finišu Vidovčani su u potpunosti završili zapleteni među konopcima i čekao se spektakularni nokaut. No ipak taj kroše u vidu napada za preuzimanje vodstva (30:30) prohujao je kroz zrak, točnije u rukama gostujućeg vratara da bi Vidovčani sada u posljednjim sekundama imali ponovno potpuno otvoren trasiran put ka pobjedi. Slatinčani su ipak uspjeli ostati hladnih glava i obraniti se. Da, ovakva još nikad u Slatini viđena utakmica završila je podjelom bodova. I bez obzira što će ostati mala žal za gubitkom boda sve ono što je Slatina uspjela napraviti u nastavku istovjetno je pobjedi. Naravno, kapa dolje i gostima iz Vidovca jer za takav suludi ples bilo je potrebno dvoje, a oni su ga dominantno vodili u prvom dijelu baš kao što su Slatinčani bili ti koji su preuzeli vodeći korak u nastavku ove fascinantne utakmice.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button