DOGAĐANJANASLOVNICA

Rezultati Otvorenog javnog poziva za Projekt “Naukovanje za obrtnička zanimanja” za 2020. godinu

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je rezultate Otvorenog javnog poziva za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2020. godinu. Na području Virovitičko-podravske županije odobreno je ukupno 19 potpora od čega je Gradska razvojna agencija Slatine pripremila njih 13.
Tako je poduzetnicima iz Slatine, Čađavice, Orahovice, Virovitice i Špišić Bukovice dodijeljeno ukupno 923.979,08 kn.

Prioritet Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Ciljevi Otvorenog javnog poziva su neposredno u gospodarstvu osigurati usvajanje ključnih vještina i kompetencija u obrtničkim zanimanjima te osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Prihvatljivi troškovi po Otvorenom javnom pozivu bili su:

  • troškovi vezani uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO),
  • naknada mentoru i
  • nabava opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezanih s potrebama učenika na naukovanju.

Najniži iznos potpore koji se mogao dodijeliti je 15.000,00 kn, a najviši 500.000,00 kn.

Maksimalni intenzitet potpore koji se mogao ostvariti je do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta za vrijeme provedeno na naukovanju i do 30% ukupno procijenjenih troškova po svim namjenama za pokriće troškova nabave opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezanog s potrebama učenika na naukovanju. Za troškove naknade jednom mentoru dodjeljivalo se maksimalno 60.000,00 kn, dvojici mentora 120.000,00 kn, a trojici ili više mentora 180.000,00 kn.

Gradska razvojna agencija Slatine, tom je prigodom uputila čestitke svim poduzetnicima kojima su odobrene potpore.
(mf/Izvor: GRAS)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button