DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske: Virovitičko-podravskoj županiji 7.552.786,03 kuna kojima će se rekonstruirati i suvremeno opremiti potkrovlje OŠ Josipa Kozarca Slatina, te učionica u OŠ Suhopolje

Složna braća kuću grade, može se reći za projekt Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a uz nju je još osam partnera iz Slavonije, Dalmacije i Norveške. Troje ih je iz Virovitičko-podravske županije. Uz samu Županiju tu je Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine i Osnovna škola Suhopolje. Ukupna vrijednost projekta je 22.500.000,00 kn, a Virovitičko-podravskoj županiji i dvjema školama, pripada 7.552.786,03 kuna. U Zagrebu je, u Hotelu International, ugovor zamjeniku župana Osječko-baranjske županije, Josipu Miletiću, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, uručila ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak.

  • Kroz taj projekt otvorit će se Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, regionalni znanstveni centar u Osječko-baranjskoj županiji u OŠ Josip Kozarac u Josipovcu Punitovačkom, a naša OŠ Josipa Kozarca Slatina i OŠ Suhopolje, bit će ispostave tog regionalnog znanstvenog centra. Od tih 7,5 milijuna kuna, koliko nama pripada, rekonstruirat će se i suvremeno opremiti potkrovlje OŠ Josipa Kozarca Slatina, a rekonstruirat će se i suvremeno opremiti i učionica u OŠ Suhopolje. Zahvalan sam i Osječko-baranjskoj županiji, koja je nositelj projekta, kao i ostalim partnerima na njemu, jer smo okupili partnere iz Slavonije, Dalmacije i Norveške, pokazavši kako za dobre projekte ne postoje barijere – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je nazočio uručivanju ugovora

Kroz ovu lijepu priču, stvorit će se suvremen pristup i metode rada, odgojno-obrazovni ishodi učenja u STEM području. Pritom će se opremiti i modernizirati dvije osnovne škole na području VPŽ.

  • Virovitičko-podravska županija je kao partner u provedbi odabrana jer raspolaže sa svim dovoljnim institucionalnim, stručnim i financijskim kapacitetima potrebnim za uspješnu provedbu projekta. Posjeduje dugogodišnje značajno iskustvo u prijavi i provedbi projekata, a projektni tim sastoji se od svih stručnjaka koji će biti potrebni za uspješno ostvarenje rezultata projekta. Virovitičko-podravska županija sudjeluje u aktivnostima upravljanja projektom i administraciji vezano za uspostavu ispostave Regionalnog znanstvenog centra koji će biti u OŠ Josipa Kozarca Slatina, a odgovorna je i za provedbu svih postupaka nabave za osnovne škole s našeg područja – istaknula je Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, a veliku pomoć u ovom projektu, Virovitičko-podravskoj županiji, odnosno navedenom upravnom odjelu, pružila je i VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ.

Nositelj projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske je Osječko-baranjska županija, a uz tri navedena partnera s područja VPŽ, partneri su još: Osnovna škola Josip Kozarac, Josipovac Punitovački, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Vitensenteret Innlandet Gjovik Norveška, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split.

 tks(Izvor: www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button