DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

Redovnu Skupštinu održala Udruga umirovljenika Slatina

Danas je na slatinskom Bajeru održana redovna godišnja izvještajna Skupština Udruge umirovljenika Slatina.

Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Vladimir Domić koji je odmah na početku pozdravio sve prisutne članove udruge te dogradonačelnika Iliju Nikolića i pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka koji su u ime Grada Slatine došli izraziti podršku udruzi.

Poslije intoniranja hrvatske himne, odavanja počasti preminulim članovima i minutom šutnje za sve hrvatske branitelje, predsjednik Vladimir Domić iznio je izvješće o radu za prošlu godinu te ukratko rezimirao što je sve udruga ostvarila u proteklih godinu dana. Zahvalio se i Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine koja je udruzi pomogla u pisanju i provedbi projekta “Zlatne sedamdesete 2021./2022.” koji je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a putem kojega je bila zaposlena mlada visokoobrazovana osoba Nikolina Mažar koja je provodila različite radionice za članove udruge.

Posebno se zahvalio članovima koji uvijek vrijedno rade na održavanju prostorija udruge te okoliša oko same zgrade. Potom je istaknuo kao i uvijek pozitivnu suradnju s Gradom Slatinom i gradonačelnikom koji uvijek imaju razumijevanja prema slatinskim umirovljenicima te koji uvijek nastoje pomoći udruzi i njenim članovima.

Financijsko izvješće za 2021. godinu podnijela je blagajnica Nada Nikšić, zatim je izvješće verifikacijske komisije podnio Ivica Dorinko, te je na kraju izvješće Nadzornog odbora podnio Stjepan Kaiser. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Nakon toga je Domić iznio plan rada za ovu godinu te naglasio kako će se uz redovite aktivnosti i dalje raditi na uređenju prostorija kako bi one zasjale u što većem sjaju te nastaviti suradnja s ostalim udrugama na području Slatine i njene okolice. Najavio je i sljedeće putovanje koje će biti 13. kolovoza i to u Mariju Bistricu te pritom pozvao članove da se na vrijeme upišu i rezerviraju svoje mjesto.

Predsjednik je također napomenuo kako udruga ima mnogo izdataka s obzirom na to da posjeduje vlastiti prostor za kojega mora plaćati režije i ostale naknade za održavanje, a cijene energenata su narasle jer udruga mora plaćati industrijsku cijenu plina, pa taj problem pokušava riješiti slanjem raznih dopisa nadležnima, no zasad nažalost neuspješno.

Na samome kraju skupštine sve prisutne je pozdravio i dogradonačelnik Ilija Nikolić koji se zahvalio udruzi i njenim članovima na predanom radu i aktivnosti te naglasio kako su oni jedna od najaktivnijih, ako ne i najaktivnija udruga na području grada Slatine te da i dalje nastave s takvim marljivim radom. Dodao je i da će vidjeti što se može učiniti po pitanju režijskih troškova te da će Grad pokušati pronaći neki model rješenja kako doskočiti ovome problemu visokih cijena energenata.

Zatim je predsjednik zatvorio skupštinu zahvalivši se svima na dolasku te pozvao sve prisutne na domjenak uz kuhani grah te daljnje druženje uz ples i vesele note Pere Berkeca.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button