DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina

U Vatrogasnom domu u Slatini jučer je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina.

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima minutom šutnje Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge Ivan Selenić pozdravljajući nazočne goste. Potom je podnio izvješće o radu u protekloj godini.

Uz redovitu brigu o svojim članovima i njihovim obiteljima kroz pomaganje u svim bitnim pitanjima sustavnog rješavanja životnih problema i ostvarivanja prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Udruga je tijekom prošle godine organizirala niz aktivnosti. Selenić je posebno istaknuo dva događanja kojima je udruga bila nositelj i za koje je dobila brojne pohvale. Radi se o organizaciji i uprizorenju glazbeno-scenskog spektakla „Bitka za Vukovar“ autora Damira Plavšića i Damira Markuša u kino dvorani POU Slatina te organizaciji „Fišijade“ na kojoj je nastupilo 27 ekipa.

Osim toga članovi udruge ostvarili su i značajne uspjehe na sportskim natjecanjima na kojima su sudjelovali, a uz vlastito organiziranje kulturnih, sportskih i drugih događanja, članovi Udruge redovito sudjeluju na hodočašćima, te događanjima ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Iznoseći plan rada za ovu godinu naglasio je kako će se uz spomenute redovite aktivnosti i ove godine organizirati tradicionalna fišijada povodom oslobađanja slatinske vojarne, kao i promocija dvije knjige na temu Domovinskog rata. Osim toga udruga će aktivno raditi i na prijavama na projekte kako na razini Grada Slatine tako i na one koje raspisuje Virovitičko-podravska županija. Najavio je i izbornu skupštinu krajem tekuće godine.

Financijsko izvješće podnio je blagajnik Marijo Cigrovski, a Nadzornog odbora Dragutin Kovačić. Sva su izvješća, kao i prijedlog o povećanju članarine sa sadašnjih 60 na 100 kuna počevši od 2020. godine jednoglasno su prihvaćena.

Svi gosti koji su svojom prisutnošću uveličali rad skupštine, pozdravljajući rad Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina složili su se kako je u budućem razdoblju potrebno osnažiti zajedništvo među svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata na slatinskom području te da se kroz koordinaciju Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine.

Uspješan daljnji rad Udruzi zaželjeli su: zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, predsjednik HVIDRA-e VPŽ Mato Bubaš,  predsjednik HVIDRA-e Slatina Ilija Nikolić, pukovnik Kazimir Libl iz Hrvatskog časničkog zbora – Gradski odbor Slatina, predsjednik Udruge veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije Dragan Lacković, predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković, predsjednici Temeljnih ogranaka UHDDR: Gornji Miholjac Franjo Demeter, Sladojevci Petar Derdić, Slatina Vlado Kočiš i Bakić Ivica Pavin, predsjednik Udruge PTSP Nova Bukovica Darko Meter, predsjednik UDVDR Ogranak Orahovica Stjepan Šebalj, predsjednik udruge „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Marija Maračić i predsjednik županijske UDVDR Josip Nemec. (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button