DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Redovna Skupština Udruge Vretenac, Slatina

Jučer, 26. ožujka 2024. godine u konferencijskoj dvorani EPIcentar Sequoia Slatina,  održana je Redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina za 2024. godinu koja je ove godine okupila stručnjake udruge, korisnike i članove njihovih obitelji.

Sjednicu skupštine uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman, vodila je tajnica Udruge Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom sjednice skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu  i financijskog izvješća Udruge za 2023. godinu.

Udruga je tijekom 2023. godine provodila dva projekta financirana od strane Grada Slatine „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence VI“ i „Vretenci bez granica II“  i jedan financiran od strane Virovitičko-podravske županije pod nazivom „Edukacijom za bolje sutra“.

Pod financijskom podrškom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u lipnju je započela provedba trogodišnjeg projekta CRES-Cjeloviti pristup razvoju vještina za uspjeh i samostalnost osoba s intelektualnim teškoćama.

Također, tijekom 2023. godine ostvarena je trajna usluga poludnevnog boravka kao i usluga osobne asistencije. Istime smo omogućili zapošljavanje novih osoba, čime smo rad Udruge Vretenac podigli na novu razinu – omogućili smo daljnji rast i razvoj Udruge, a našim korisnicima uslugu koju će imati konstantno.

U 2023. godini sa provedbom je započeo i projekt SIMBOLI SRCA-putovanje kroz kulturu i tehnologiju u suradnji s partnerom Gradskom knjižnicom i čitaonicom, Slatina, financiran od strane Ministarstva kulture i medija.

U sklopu Institucionalne podrške, financirane od strane Nacionalne zaklade za razvoj civlinoga društva, nastavljeno je financiranje zaposlene osobe putem iste i u 2023. godini. te se njezino provođenje nastavlja i u 2024.

Kroz svoje aktivno djelovanje tijekom 2023. godine Udruga Vretenac, Slatina organizirala je veći broj edukacija, predavanja i radionica namijenjenih široj lokalnoj zajednici te obilježila Dan osoba s autizmom, Dan osoba s Down sindromom i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Sve navedene edukacije, predavanja i radionice bile su namijenjene stručnjacima, pomoćnicima u nastavi, a prvenstveno roditeljima te su bile besplatne u potpunosti.

Usvojivši Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2023. godinu predstavljen je Operativni plan rada i Fnancijski plan za 2024. godinu te Strateški plan za razdoblje 2024.-2026. godine.

Na kraju Skupštine, predsjednica Udruge Vretenac, Slatina, Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu  2023. godinu.

(tks/Izvor:UOSI Slatina)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button