DOGAĐANJANASLOVNICA

Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske nagrađeni darivatelji krvi s područja VPŽ

Danas, 21. listopada održana je svečana ceremonija podjele visokih priznanja u Uredu predsjednika RH Zorana Milanovića na Pantovčaku. Na podjelu je pozvano 90 darivatelja krvi iz cijele Hrvatske koji su tijekom 2020. godine darovali krv 100 puta muškarci, odnosno 75 puta žene.

Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota.
Među laureatima kojima je predsjednik RH uručio ovo priznanje našla su se i četiri darivatelja s područja naše Virovitičko-podravske županije: Ivan Bosilj iz Slatine, Željko Kočiš iz Bakića, Jure Hodak i Darko Krmpotić iz Orahovice, dok će Igoru Petroviću iz Virovitice priznanje biti uručeno naknadno.

– Time se ovim plemenitim i humanim ljudima odaje priznanje za njihov nesebičan dugogodišnji doprinos u spašavanju ljudskih života.
Na sam Dan darivatelja krvi RH, 25. listopada 2022. u restoranu Sequoia bit će uručene i Povelje humanosti VPŽ za četvoro humanih darivatelja s područja naše županije, – rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić.
(mf/Izvor: vj, CK Slatina)

Krmpotić, Bosilj, Kočiš i Hodak

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button